Zelí nakrájíme na nudličky, zalijeme vodou, přidáme lžičku kmínu, bobkový list, osolíme a vaříme do měkka. Z oleje, mouky a mléka uvaříme bešamel, vlijeme do zelí, rozmícháme, přidáme protlak a krátce povaříme. Ochutíme troškou cukru a octa. Zelí má být husté.
2
Podávame s karbanátky, kouskem masa nebo opečenou klobáskou a brambory nebo chlebem.
Do zelí přidávám ještě trochu brambor, které nakrájím na malé kousky. Orestovanou, nakrájenou klobásku i s výpekem přidávám až do talíře. Jíme s chlebem a jak píše Věra z Dc, je to dobrota. Dávám za 1.
Věra z Dc
|20. 8. 2007 14:19
Výborný recept, dělala jsem protože jsem nic jiného neměla po ruce a byla mile překvapena jaká je to dobrota. Nakonec jsem do toho přimíchala nakrájenou paprikovou klobásku osmaženou na cibulce..doporučuji.