• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelí krouhané - expres
Napište svůj komentář k receptu

Zelí krouhané - expres

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelí krouhané - expres
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Zelí
    • 5
      kg zelí krouhané
    • 1
      lžíce kmín
    • 1
      kg cibule krájená
  • Nálev
    • 1,50
      l voda
    • 500
      ml ocet
    • 120
      g sůl
    • 15
      ks umělé sladidlo tabletky
    • 1
      lžička pyrosiřičitan sířidlo

Postup přípravy receptu

1
Nakrouhané zelí smícháme s nakrájenou cibulí a kmínem. Připravíme si nálev - svaříme vodu s octem a solí, necháme vychladnout a přidáme sladidlo a sířidlo. Vše promícháme a necháme 24 hodin uležet.
2
Můžeme hned používat dle potřeby a nebo dáme do sklenic a zavíčkujeme. Necháme v chladu. Nemusí se zavařovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Langoše - expres

Langoše - expres

Koprová omáčka expres

Koprová omáčka expres

Kuřecí prsa na zelí Institutu Kompliment

Kuřecí prsa na zelí Institutu…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Máří | 18. 7. 2007 16:13

    Salát je to dobrý, ale pokud po něm druhý den budete mít bolení hlavy, je to právě z toho pyrosiřičitanu. Je to stejné jako přespříliš zasířené víno - to taky znamená pořádnou kocovinu. Nebo třeba ty úžasně oranžové sušené meruňky. Já dávám přednost kysanému zelí bez chemie.

  • Věra z DC | 18. 7. 2007 12:35

    Mirko pyrosiřičitan draselný koupíte v drogerii. Používá se ke konzervaci. Zeli je fakt moc dobré

  • Mirka G. | 27. 10. 2006 22:19

    Rada by som to vyskúšala, ale neviem, kde zoženiem ten pyrosiričitan...ešte som to v živote do ničoho nepoužila. Dá sa to nejako nahradiť? Ďakujem

  • Lenka Müllerová | 25. 10. 2006 19:52

    Mohu mít dotaz? Chtěla bych to také zkusit, ale mohu použít i zelí červené? Nebo nemáte nějaký tip na zavařování zelí červeného? Děkuji

  • Margita | 27. 9. 2006 06:53

    Výborný recept. Tiež robím kazdú jeseň. Pre obmenu rozdelím na polovicu a jednu robím pôvodne a do druhej pridávam pár kúskov červenej a pár kúskov zelenej papriky. Šalát je chuťove a aj na vzhľadove iný. Hodnotím na 1.

  • Jana Miková | 26. 9. 2006 13:42

    Mohu potvrdit, že je to vynikající. Recept jsem získala od švagrové a moc jí za něj jsem vděčná. Každý podzim zavařuju alespoň 30 sklenic. Nejraději je mám syrové(to jsem schopna sníst celou sklinici najednou),ale vynikající je také na dušení, vaření a saláty. Prostě všestranné použití. Všem doporučuju.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Zdravě i chutně Přílohy Zelenina Zeleninové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kmín Ocet Pyrosiřičitan Sůl Umělé sladidlo Voda Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Fenyklový salát

Fenyklový salát

Kuřecí plátky v alobalu

Kuřecí plátky v alobalu

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Zapečené kuřecí závitky II.

Zapečené kuřecí závitky II.

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

56
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
55
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
51
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
35
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…
33
Houbový guláš
Houbový guláš

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Petr Malásek a Dana Morávková: Zaláskované vyznání! »Holčičko moje...«

Petr Malásek a Dana Morávková: Zaláskované vyznání! »Holčičko moje...«

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Zelí krouhané - expres
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact