• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelí krouhané - expres
Napište svůj komentář k receptu

Zelí krouhané - expres

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelí krouhané - expres
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Zelí
    • 5
      kg zelí krouhané
    • 1
      lžíce kmín
    • 1
      kg cibule krájená
  • Nálev
    • 1,50
      l voda
    • 500
      ml ocet
    • 120
      g sůl
    • 15
      ks umělé sladidlo tabletky
    • 1
      lžička pyrosiřičitan sířidlo

Postup přípravy receptu

1
Nakrouhané zelí smícháme s nakrájenou cibulí a kmínem. Připravíme si nálev - svaříme vodu s octem a solí, necháme vychladnout a přidáme sladidlo a sířidlo. Vše promícháme a necháme 24 hodin uležet.
2
Můžeme hned používat dle potřeby a nebo dáme do sklenic a zavíčkujeme. Necháme v chladu. Nemusí se zavařovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Langoše - expres

Langoše - expres

Koprová omáčka expres

Koprová omáčka expres

Kuřecí prsa na zelí Institutu Kompliment

Kuřecí prsa na zelí Institutu…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Máří | 18. 7. 2007 16:13

    Salát je to dobrý, ale pokud po něm druhý den budete mít bolení hlavy, je to právě z toho pyrosiřičitanu. Je to stejné jako přespříliš zasířené víno - to taky znamená pořádnou kocovinu. Nebo třeba ty úžasně oranžové sušené meruňky. Já dávám přednost kysanému zelí bez chemie.

  • Věra z DC | 18. 7. 2007 12:35

    Mirko pyrosiřičitan draselný koupíte v drogerii. Používá se ke konzervaci. Zeli je fakt moc dobré

  • Mirka G. | 27. 10. 2006 22:19

    Rada by som to vyskúšala, ale neviem, kde zoženiem ten pyrosiričitan...ešte som to v živote do ničoho nepoužila. Dá sa to nejako nahradiť? Ďakujem

  • Lenka Müllerová | 25. 10. 2006 19:52

    Mohu mít dotaz? Chtěla bych to také zkusit, ale mohu použít i zelí červené? Nebo nemáte nějaký tip na zavařování zelí červeného? Děkuji

  • Margita | 27. 9. 2006 06:53

    Výborný recept. Tiež robím kazdú jeseň. Pre obmenu rozdelím na polovicu a jednu robím pôvodne a do druhej pridávam pár kúskov červenej a pár kúskov zelenej papriky. Šalát je chuťove a aj na vzhľadove iný. Hodnotím na 1.

  • Jana Miková | 26. 9. 2006 13:42

    Mohu potvrdit, že je to vynikající. Recept jsem získala od švagrové a moc jí za něj jsem vděčná. Každý podzim zavařuju alespoň 30 sklenic. Nejraději je mám syrové(to jsem schopna sníst celou sklinici najednou),ale vynikající je také na dušení, vaření a saláty. Prostě všestranné použití. Všem doporučuju.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Zdravě i chutně Přílohy Zelenina Zeleninové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kmín Ocet Pyrosiřičitan Sůl Umělé sladidlo Voda Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hořčičná omáčka

Hořčičná omáčka

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Tuňáková pomazánka II.

Tuňáková pomazánka II.

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Mandle pražené v troubě

Mandle pražené v troubě

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

Dýňové pyré s bramborem

Dýňové pyré s bramborem

Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby

Bramborovo-žampionová polévka na dva…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

82
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
71
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
66
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
51
Těstovinový salát s kuřecím masem a česnekovým dresinkem
Těstovinový salát s…
49
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Zelí krouhané - expres
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact