Naklíčíme mungo fazole na délku klíčků cca 0,8 cm. Brokolici rozloupneme na malé růžičky a opereme. Kapustové listy opereme a nakrájíme na kousky. Brokolici s kapustou cca 3 minuty spaříme v pařáku, poté přeložíme do mísy a necháme vychladnout. Mezitím rozmixujeme do hladka všechny suroviny na zálivku. Nakonec vmícháme mungo a zálivku k zelenině.
2
Salát je sytý, ale osvěžující, hodí se i jako lehčí večeře.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zdeňka
|20. 2. 2007 12:24
Martine,neptejte se a přidejte,ať si to každý přebere sám,jestli vyzkouší nebo ne.Myslím,že v tomto období se nějaký životabudič bude hodit.
MartinV
|19. 2. 2007 21:03
S postupem jara přidávám čím dál víc klíčeného lupení. Vynikající je i šťáva ze zelené pšenice jako zálivka, je to skutečný životabudič ! Mám přidat návod ?
Ivana Přikrylová
|19. 2. 2007 10:48
Já jsem sice masožravec ale zeleninu miluju, hlavně čerstvé saláty :o)
MartinV
|18. 2. 2007 10:13
Ivano, do zálivky jde vše syrové, rajče a cuketa tomu dodá potřebnou tekutinu. Do hotového salátu můžete vmíchat i zbytek pohanky nebo ji podávat jako přílohu se smaženou cibulkou (pohanka je zimní a zahřívací obilovina).Vegetarián jsem z 99%, cca 1/2 stravy jím syrovou. Klasických receptů je zde fůra, proto přidávám ty "svéráznější" :-)
Ivana Přikrylová
|17. 2. 2007 21:29
Martine vy vaříte jen samá zdravá zeleninová jídla (z toho usuzuji že jste vegetarián). Mungo používám často do salátů, ale ten váš vypadá zajímavě. Ty suroviny na zálivku se mixují syrové?