balení
rajčata
nebo cherry rajčátka, cca 250 gramů
4
ks
vejce
sůl
pepř mletý
dle chuti
Dresing:
100
g
majonéza
20
g
kečup
30
g
hořčice plnotučná
lák z okurek
nebo feferonek
Postup přípravy receptu
1
Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme na páře nebo v osolené vodě na skus. Scedíme, necháme zchladnout. Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout a oloupeme.
Očištěnou vychlazenou zeleninu pokrájíme dle chuti na plátky, nudličky... a dáme do mísy, kam přidáme i na menší kusy pokrájenou zchladlou brokolici a vejce. Dle chuti osolíme, opepříme a rozdělíme do misek nebo necháme ve větší míse, ze které si každý dle chuti nandá sám.
Salát pokapeme dresinkem, umíchaným z majonézy, kečupu a hořčice, který jsme dle potřeby naředili lákem z okurek nebo feferonek. Kdo chce odlehčenější verzi, nahradí z části nebo zcela majonézu zakysanou smetanou.