jarní cibulka
nebo pórek (a jakákoli další zelenina - dle obsahu lednice)
uzený sýr
strouhaný (stačí i eidam)
česnek
nemusí být
zakysaná smetana
1
lžička
moučkový cukr
2
lžička
ocet
sůl
pepř mletý
olej
aby mrkev pustila vitamíny
Postup přípravy receptu
1
Kedlubnu a mrkev naloupeme škrabkou na brambory na tenké plátky (nebo nastrouháme na struhadle na plátky, ale škrabkou dostaneme velmi jemné plátky a výbornou chuť), ostatní zeleninu nakrájíme, salát natrháme a vše pořádně promícháme, aby se rozdělily plátky mrkve a kedlubny. Poté přidáme sýr, kysanou smetanu a ostatní přísady dle chuti a množství zeleniny a znovu promícháme. Podáváme vychlazené.
2
Můžeme také přidat pokrájené krabí tyčinky, kuřecí maso, šunku, prostě něco pro masožravce.