kg
vepřové maso
například plecko, panenka (nebo kuřecí prsíčka)
2
ks
cibule
olej
máslo
gyros koření
Postup přípravy receptu
1
Kuskus připravíme dle návodu na obalu, je lepší použít silný masový vývar místo osolené vody.
2
Pokrájenou zeleninu (lze použít i mraženou směs) dle vašeho výběru orestujeme na kousku (8 dkg) másla, osolíme, popřípadě dochutíme sojovou omáčkou a přimícháme do hotového kuskusu.
3
Pokrájené vepřové (kuřecí) maso na kostičky malinko osolíme, posypeme 2 - 3 polévkovými lžícemi koření gyros, promícháme a spolu se 2 pokrájenými cibulemi na větší kostičky orestujeme na oleji v pánvi.
4
Podáváme buď vše smíchané (kuskus s masem) nebo maso na zeleninovém kuskusu.