Do mouky nakrájíme máslo. Rozklepneme 1 vejce, přidáme špetku soli a lžíci chladné vody. Vypracujeme těsto, zabalíme je do folie a uložíme asi na 30 minut do chladničky.
2
Omyjeme a očistíme všechnu zeleninu. Nakrájíme ji na menší kousky. Zalijeme vřelou vodou, 2 minuty blanšírujeme a slijeme.
3
Rozpálíme troubu na 180 °C. Vymažeme nízkou koláčovou formu. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme placku. Tu přeneseme do formy a povytáhneme okraje. Těsto dáme do trouby a 5 minut pečeme. Potom formu vyjmeme, vyrovnáme do ní zeleninu. Ohřejeme smetanu a rozpustíme v ní sýr, okořeníme a rozkvedláme zbylá vejce. Přelijeme přes zeleninu a pečeme asi 15 minut.