sýr
Na posypání (nejlépe parmzán, ale může být i eidam)
olej
1
balíček
zeleninová směs
(Např. mrkev, hrášek, kukuřice)
Postup přípravy receptu
1
Zeleninu vyndáme z mrazáku. Nakrájíme cibuli a necháme ji na velké pánvi na oleji zesklovatět, mezitím rozpustíme masox nebo jiný bujón - dle chuti ve 2 litrech vody a udržujeme jej horký. Na pánev s cibulí vsypeme suchou rýži, trošku osmažíme, zmírníme teplotu a zalejeme naběračkou bujónu, zamícháme, když se bujón vsákne přilejeme další naběračku a zase zamícháme a tak pokračujeme, dokud máme bujón a dokud není rýže měkká - asi 20 minut.
Asi 5 minut před dovařením přidáme zeleninu. Průběžně mícháme. Když je rýže i zelenina měkká a na dně pánve už není žádná voda dochutíme pepřem, pokud je potřeba i solí.
4 kostky Masoxu?!?! Fuj, copak bez toho, lidi, neumite navarit. Takove zdrave jidlo znehodnotite takovym sajrajtem.
bob
|30. 5. 2015 12:33
FUJ
Martina
|13. 4. 2015 10:56
Tak někdo si zamražuje svojí vlastní zeleninu a ta je mnohdy lepší než čerstvá mimo sezónu ;-)
Jirka
|24. 3. 2015 18:19
Jasně, masox a čím víc, tím líp :-$
Dark
|12. 3. 2015 10:29
Uff, to by jeden neřekl, co za hnusy jsou lidé schopni jíst. Tohle nemá s rizotem nic společného. A ta "vylepšení" přispívajících jsou na blití. Chybí už jen polít to kečupem.
Michaela
|2. 11. 2014 16:29
Odradila mě už první věta receptu. Proč mrkev z mrazáku? A kostky masoxu? Použila jsem čerstvou kořenovou zeleninu, jarní cibulku a do smetany zamichala už při vaření čedar. Výtečné! :-P
panebože..
|22. 8. 2013 07:25
ještě tam nacpěte podravku, vegetu a eidam a 4 kostky masoxu a bude to vážně k sežrání... TOHLE NEMÁ NIC SPOLEČNÝHO S ITALSKÁM RISSOTEM TAK SE VZPAMATUJTE! nazvěte to pokrm z rýže, ale tohle v žádnym případě neni rissoto!!!!!!
Opravdu výborné rizoto,víc mi ale chutnalo se zeleninovým bujónem Maggi.Nemusela jsem vúbec dochucovat,bylo akorát.K tomu kyselou okurčičku a to byl dlabec ;-) Vřele doporučuji .
Akire1
|7. 12. 2011 19:13
Rizoto bylo moc dobré, jen jsem si práci usnadnila a rýži uvařila tak, jak jsem zvyklá....Pro 2osoby jsem na oleji orestovala cibuli, přidala propláchnutou rýži (1hrnek) a zalila rozpuštěným masoxem (1 a půl hrnku) dusila na mírném ohni cca 20min a ke konci přidala krátce povařenou zeleninu.Dodusila jsem vše společně. :-)
Zní to velice zajímavě, nikdy mě nenapadlo zalévat rýži bujonem :-) určitě vyzkouším, jelikož přítel na mě volá, že to už také slyšel a že je to prý vynikající :-\ :-))
Simona Kobesová
|2. 1. 2009 12:48
Je to opravdu moc chutný. Ani jsem tomu nevěřila, že by to mohlo být tak dobré, když tam není žádné maso :-), ale vážně je to super.
Zuzan
|1. 3. 2008 14:17
Jednoduche, vyborne a hodne syte!Vrele doporucuju vsem!
Adela
|30. 5. 2007 22:36
Opravdu vyborne,jsem naprosty zacatecnik ve vareni a tenhle recept je opravdu nenarocny a zvladne ho kazdy a vysledek je skvely
paulusova sona
|30. 12. 2006 17:08
velmi chutne
Petra Míšancová
|22. 9. 2005 13:21
Dělali jsme to ve škole ve VAŘENÍ a je to opravdu moc dobré.