• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zeleninové rizoto II.
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninové rizoto II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 25
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové rizoto II.
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 4
      kostka masox
    • 400
      g rýže
    • hrášek
    • sýr Na posypání (nejlépe parmzán, ale může být i eidam)
    • olej
    • 1
      balíček zeleninová směs (Např. mrkev, hrášek, kukuřice)

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu vyndáme z mrazáku. Nakrájíme cibuli a necháme ji na velké pánvi na oleji zesklovatět, mezitím rozpustíme masox nebo jiný bujón - dle chuti ve 2 litrech vody a udržujeme jej horký. Na pánev s cibulí vsypeme suchou rýži, trošku osmažíme, zmírníme teplotu a zalejeme naběračkou bujónu, zamícháme, když se bujón vsákne přilejeme další naběračku a zase zamícháme a tak pokračujeme, dokud máme bujón a dokud není rýže měkká - asi 20 minut.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Asi 5 minut před dovařením přidáme zeleninu. Průběžně mícháme. Když je rýže i zelenina měkká a na dně pánve už není žádná voda dochutíme pepřem, pokud je potřeba i solí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

Rizoto s hlívou

Rizoto s hlívou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MJG | 7. 8. 2015 11:22

    4 kostky Masoxu?!?! Fuj, copak bez toho, lidi, neumite navarit. Takove zdrave jidlo znehodnotite takovym sajrajtem. :'(

  • bob | 30. 5. 2015 12:33

    FUJ

  • Martina | 13. 4. 2015 10:56

    Tak někdo si zamražuje svojí vlastní zeleninu a ta je mnohdy lepší než čerstvá mimo sezónu ;-)

  • Jirka | 24. 3. 2015 18:19

    Jasně, masox a čím víc, tím líp :-$

  • Dark | 12. 3. 2015 10:29

    Uff, to by jeden neřekl, co za hnusy jsou lidé schopni jíst. Tohle nemá s rizotem nic společného. A ta "vylepšení" přispívajících jsou na blití. Chybí už jen polít to kečupem.

  • Michaela | 2. 11. 2014 16:29

    Odradila mě už první věta receptu. Proč mrkev z mrazáku? A kostky masoxu? Použila jsem čerstvou kořenovou zeleninu, jarní cibulku a do smetany zamichala už při vaření čedar. Výtečné! :-P

  • panebože.. | 22. 8. 2013 07:25

    ještě tam nacpěte podravku, vegetu a eidam a 4 kostky masoxu a bude to vážně k sežrání... TOHLE NEMÁ NIC SPOLEČNÝHO S ITALSKÁM RISSOTEM TAK SE VZPAMATUJTE! nazvěte to pokrm z rýže, ale tohle v žádnym případě neni rissoto!!!!!!

  • kriistyynka890 | 7. 2. 2013 12:51

    já jsem k tomu přidala kuřecí maso :) a výsledek si nemůžu vynechválit :)

  • tanadas | 1. 2. 2013 13:08

    Bud bych priste ubrala ryzi nebo pridala zeleninu, mela jsem baleni 350 gramu a to je malo, jinak je to snadny a dobry recept.

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 7. 12. 2011 21:14

    Opravdu výborné rizoto,víc mi ale chutnalo se zeleninovým bujónem Maggi.Nemusela jsem vúbec dochucovat,bylo akorát.K tomu kyselou okurčičku a to byl dlabec ;-) Vřele doporučuji .

  • Akire1 | 7. 12. 2011 19:13

    Rizoto bylo moc dobré, jen jsem si práci usnadnila a rýži uvařila tak, jak jsem zvyklá....Pro 2osoby jsem na oleji orestovala cibuli, přidala propláchnutou rýži (1hrnek) a zalila rozpuštěným masoxem (1 a půl hrnku) dusila na mírném ohni cca 20min a ke konci přidala krátce povařenou zeleninu.Dodusila jsem vše společně. :-)

  • MoniqueLaMutti
    MoniqueLaMutti | 18. 11. 2011 10:40

    Zní to velice zajímavě, nikdy mě nenapadlo zalévat rýži bujonem :-) určitě vyzkouším, jelikož přítel na mě volá, že to už také slyšel a že je to prý vynikající :-\ :-))

  • Simona Kobesová | 2. 1. 2009 12:48

    Je to opravdu moc chutný. Ani jsem tomu nevěřila, že by to mohlo být tak dobré, když tam není žádné maso :-), ale vážně je to super.

  • Zuzan | 1. 3. 2008 14:17

    Jednoduche, vyborne a hodne syte!Vrele doporucuju vsem!

  • Adela | 30. 5. 2007 22:36

    Opravdu vyborne,jsem naprosty zacatecnik ve vareni a tenhle recept je opravdu nenarocny a zvladne ho kazdy a vysledek je skvely

  • paulusova sona | 30. 12. 2006 17:08

    velmi chutne

  • Petra Míšancová | 22. 9. 2005 13:21

    Dělali jsme to ve škole ve VAŘENÍ a je to opravdu moc dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Rizota
Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hrášek Masox Olej Rýže Sýr Zeleninová směs

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

prejt

prejt

Hermelínka-pomazánka

Hermelínka-pomazánka

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Hovězí šuej ču

Hovězí šuej ču

Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou

Salát z grilované červené řepy s…

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

17
Tykvový kompot
Tykvový kompot
15
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
15
Klasické lečo
Klasické lečo
15
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku
13
Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Shepherd's pie (ovčákův…

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese
Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…
Zeleninové ratatouille
Zeleninové ratatouille
Zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto
Zeleninové řízky
Zeleninové řízky
Zeleninové řízky naruby
Zeleninové řízky naruby
Zeleninové řízky v rýži - zapečené
Zeleninové řízky v rýži - zapečené
  • Recepty.cz
  • Zeleninové rizoto II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact