• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Zeleninové rizoto II.
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninové rizoto II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 25
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové rizoto II.
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 4
      kostka masox
    • 400
      g rýže
    • hrášek
    • sýr Na posypání (nejlépe parmzán, ale může být i eidam)
    • olej
    • 1
      balíček zeleninová směs (Např. mrkev, hrášek, kukuřice)

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu vyndáme z mrazáku. Nakrájíme cibuli a necháme ji na velké pánvi na oleji zesklovatět, mezitím rozpustíme masox nebo jiný bujón - dle chuti ve 2 litrech vody a udržujeme jej horký. Na pánev s cibulí vsypeme suchou rýži, trošku osmažíme, zmírníme teplotu a zalejeme naběračkou bujónu, zamícháme, když se bujón vsákne přilejeme další naběračku a zase zamícháme a tak pokračujeme, dokud máme bujón a dokud není rýže měkká - asi 20 minut.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Asi 5 minut před dovařením přidáme zeleninu. Průběžně mícháme. Když je rýže i zelenina měkká a na dně pánve už není žádná voda dochutíme pepřem, pokud je potřeba i solí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

Rizoto s hlívou

Rizoto s hlívou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MJG | 7. 8. 2015 11:22

    4 kostky Masoxu?!?! Fuj, copak bez toho, lidi, neumite navarit. Takove zdrave jidlo znehodnotite takovym sajrajtem. :'(

  • bob | 30. 5. 2015 12:33

    FUJ

  • Martina | 13. 4. 2015 10:56

    Tak někdo si zamražuje svojí vlastní zeleninu a ta je mnohdy lepší než čerstvá mimo sezónu ;-)

  • Jirka | 24. 3. 2015 18:19

    Jasně, masox a čím víc, tím líp :-$

  • Dark | 12. 3. 2015 10:29

    Uff, to by jeden neřekl, co za hnusy jsou lidé schopni jíst. Tohle nemá s rizotem nic společného. A ta "vylepšení" přispívajících jsou na blití. Chybí už jen polít to kečupem.

  • Michaela | 2. 11. 2014 16:29

    Odradila mě už první věta receptu. Proč mrkev z mrazáku? A kostky masoxu? Použila jsem čerstvou kořenovou zeleninu, jarní cibulku a do smetany zamichala už při vaření čedar. Výtečné! :-P

  • panebože.. | 22. 8. 2013 07:25

    ještě tam nacpěte podravku, vegetu a eidam a 4 kostky masoxu a bude to vážně k sežrání... TOHLE NEMÁ NIC SPOLEČNÝHO S ITALSKÁM RISSOTEM TAK SE VZPAMATUJTE! nazvěte to pokrm z rýže, ale tohle v žádnym případě neni rissoto!!!!!!

  • kriistyynka890 | 7. 2. 2013 12:51

    já jsem k tomu přidala kuřecí maso :) a výsledek si nemůžu vynechválit :)

  • tanadas | 1. 2. 2013 13:08

    Bud bych priste ubrala ryzi nebo pridala zeleninu, mela jsem baleni 350 gramu a to je malo, jinak je to snadny a dobry recept.

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 7. 12. 2011 21:14

    Opravdu výborné rizoto,víc mi ale chutnalo se zeleninovým bujónem Maggi.Nemusela jsem vúbec dochucovat,bylo akorát.K tomu kyselou okurčičku a to byl dlabec ;-) Vřele doporučuji .

  • Akire1 | 7. 12. 2011 19:13

    Rizoto bylo moc dobré, jen jsem si práci usnadnila a rýži uvařila tak, jak jsem zvyklá....Pro 2osoby jsem na oleji orestovala cibuli, přidala propláchnutou rýži (1hrnek) a zalila rozpuštěným masoxem (1 a půl hrnku) dusila na mírném ohni cca 20min a ke konci přidala krátce povařenou zeleninu.Dodusila jsem vše společně. :-)

  • MoniqueLaMutti
    MoniqueLaMutti | 18. 11. 2011 10:40

    Zní to velice zajímavě, nikdy mě nenapadlo zalévat rýži bujonem :-) určitě vyzkouším, jelikož přítel na mě volá, že to už také slyšel a že je to prý vynikající :-\ :-))

  • Simona Kobesová | 2. 1. 2009 12:48

    Je to opravdu moc chutný. Ani jsem tomu nevěřila, že by to mohlo být tak dobré, když tam není žádné maso :-), ale vážně je to super.

  • Zuzan | 1. 3. 2008 14:17

    Jednoduche, vyborne a hodne syte!Vrele doporucuju vsem!

  • Adela | 30. 5. 2007 22:36

    Opravdu vyborne,jsem naprosty zacatecnik ve vareni a tenhle recept je opravdu nenarocny a zvladne ho kazdy a vysledek je skvely

  • paulusova sona | 30. 12. 2006 17:08

    velmi chutne

  • Petra Míšancová | 22. 9. 2005 13:21

    Dělali jsme to ve škole ve VAŘENÍ a je to opravdu moc dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Rizota
Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hrášek Masox Olej Rýže Sýr Zeleninová směs

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Gulášová polévka z předního hovězího masa

Gulášová polévka z předního hovězího…

Chléb

Chléb

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec

Jednoduché švestkové knedlíky -…

Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony

Bylinkové vepřové s bramborem a…

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
21
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
21
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
20
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Pepa a Radko v Blesk Poslední výzvě: 'Vypadnutí byla rána z milosti,' říká Pepa. Jak se s vyřazením popasoval Radko?

Pepa a Radko v Blesk Poslední výzvě: 'Vypadnutí byla rána z milosti,' říká Pepa. Jak se s vyřazením popasoval Radko?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Další doporučené recepty:

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese
Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…
Zeleninové ratatouille
Zeleninové ratatouille
Zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto
Zeleninové řízky
Zeleninové řízky
Zeleninové řízky naruby
Zeleninové řízky naruby
Zeleninové řízky v rýži - zapečené
Zeleninové řízky v rýži - zapečené
  • Recepty.cz
  • Zeleninové rizoto II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact