g
maso na řízky
- plec, kýta, kuřecí prsní nebo stehenní, krůtí....
olej
3
ks
cibule
- velké 2 -
sůl
a pepř
100
g
slanina
- papriková nebo debrecínská (případně anglická...)
1
lžíce
grilovací koření
80
g
rajský protlak
500
g
rajčata oloupaná
- masitá, pokrájená
200
g
paprika
nebo kapie, pokrájená na kostičky
2
stroužek
česnek
nasekaný
320
g
rýže parboiled
350
ml
vepřový vývar
nebo bujonu, 300 -
cukr
dle kyselosti rajčat a protlaku (není nutný)
Postup přípravy receptu
1
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, orestovat dáme k cibuli naklepané, osolené a opepřené řízky, přidáme protlak, česnek, zasypeme grilovacím kořením, promícháme, zalijeme cca 400 ml vody a pod poklicí dusíme cca 20 minut.
2
Pak přidáme rajčata a papriky a dále dusíme maso téměř doměkka. Vše pak přelijeme do většího pekáče, vmícháme rýži s vývarem (množství dle šťavnatosti rajčat), zakryjeme a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů péct. Doba pečení záleží na době vaření rýže (dle návodu).
3
V polovině pečení vyndáme z trouby, odklopíme (pozor na páru!), opatrně promícháme, případně přilijeme trochu vývaru, je-li třeba. Opět zaklopíme a dopečeme. Po dopečení vyndáme z trouby a necháme cca 10 minut zakryté odpočinout. Pak odklopíme a podáváme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|7. 12. 2016 12:12
Výborné!!!!!!!
Naty
|19. 1. 2016 13:40
Nevařím moc dlouho a tak hledám recepty, o kterých si myslím, že je zvládnu. Tohle byl vynikající oběd :-)) <:-)
Romana
|26. 8. 2014 17:12
Výborné.Vřele doporučuji.
Vlaďka
|9. 3. 2014 07:26
Jednoduché jídlo co řadím k těm co si ráno připravíte a doděláte až pozdějc a nebo jako já šoupnete upečené do deky a příjdete k hotovému. Možná bych jen přidala víc omáčky, my máme rádi rýži víc mokrou, ale to neni problém, měla jsem přilít při pečení víc vody. Příště budu chytřejší a přidám. Jinak díky za dobrý recept. :-)
Vránová
|16. 10. 2013 13:53
Děkuji za všechny za výborný oběd, byla to parádní bašta.