• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zeleninové řízky
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninové řízky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninové řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      plátek vepřové maso nebo drůbeží, krůtí - 4 porce
    • 30
      g špek drobně pokrájený, cca
    • máslo - plátek
    • 1
      ks cibule - velká
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 150
      g mrkev nahrubo
    • 100
      g celer nastrouhaný nahrubo
    • 50
      g petržel nastrouhaná nahrubo
    • 6
      ks nové koření - kuličky
    • vývar nebo voda
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 1
      lžíce hladká mouka cca

Postup přípravy receptu

1
Na másle a pokrájeném špeku osmažíme dosklovata cibuli. Pak přidáme osmažit naklepané, po straně nakrojené, osolené a opepřené řízky z obou stran. Ke konci smažení necháme ve výpeku krátce zpěnit papriku a vše zalijeme asi půllitrem vývaru. K řízkům nasypeme nastrouhanou kořenovou zeleninu, přidáme nové koření a vše dusíme doměkka. Dle potřeby podléváme. Ke konci vaření nalijeme do hrnce zakysanou smetanu rozmíchanou se 100 mililitry vývaru nebo vody a hladkou moukou. Promícháme, provaříme, omáčku dle chuti dosolíme nebo opepříme, případně zředíme troškou vývaru.
2
Podávat můžeme téměř s jakoukoliv přílohou. Knedlíky, noky, brambory, těstoviny, rýže.
3
Pokud nám vadí kyselá chuť omáček, můžeme použít místo zakysané smetany smetanu ke šlehání nebo do omáčky přidáme trošku cukru.
4
Do omáčky kromě kořenové zeleniny můžeme přidat pokrájenou hlívu ústřičnou (cca 100 gramů). Že to zní divně? Ale je to výborné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninové řízky v rýži - zapečené

Zeleninové řízky v rýži - zapečené

Řízky v zeleninové omáčce

Řízky v zeleninové omáčce

Zeleninové řízky naruby

Zeleninové řízky naruby

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • imaginative | 11. 4. 2014 16:11

    Vyzkoušela jsem a je to mňamka. Doporučuji!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Zelenina
Maso Pokrmy Ostatní Z mléka / sýra Ze zeleniny Zálivky a omáčky Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Dušení Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Hladká mouka Máslo Mletá sladká paprika Mrkev Nové koření Pepř mletý Petržel Špek Sůl Vepřové maso Vývar Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mojito

Mojito

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s tvarohem a jablky

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

19
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
13
Rychlé podmáslové lívance z robota
Rychlé podmáslové…
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
10
Salát z červeného zelí IV.
Salát z červeného zelí…
10
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Zeleninové ratatouille
Zeleninové ratatouille
Zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové řízky naruby
Zeleninové řízky naruby
Zeleninové řízky v rýži - zapečené
Zeleninové řízky v rýži - zapečené
Zeleninové smoothie
Zeleninové smoothie
  • Recepty.cz
  • Zeleninové řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact