• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zeleninové ratatouille
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninové ratatouille

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.9
hodnotilo: 23
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninové ratatouille
Zeleninové ratatouille
Zeleninové ratatouille
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks cuketa
    • 5
      ks rajčata Nejlepší jsou Roma rajčata (římské)
    • 4
      lžíce olivový olej
    • česnek
    • petržel Čerstvá
    • bazalka Čerstvé listy
    • 1
      ks paprika - žlutá
    • 1
      ks lilek
    • 1
      ks dýně Žlutá nebo máslová
    • 1
      plechovka rajčatové pyré

Postup přípravy receptu

1
1. Nakrájíme si cuketu, lilek, dýni a rajčátka na stejně velká kolečka (já to dělám pomocí ručního kráječe) a necháme si stranou.
2
2.Na rozpálenou pánev dáme trochu oleje a nakrájenou cibulku necháme trochu zezlátnout.
3
3. Poté přidáme rozdrcený česnek, na kostičky nakrájenou červenou a žlutou papriku - vše osolíme, opepříme.
4
4. Necháme chvilku povařit (2 min) a přidáme rajčatové pyré nebo protlak. Vaříme asi 8 min.
5
5. Poté si připravenou směs dáme do kulaté nádoby ve které budeme zeleninu zapékat.
6
6. Na směs budeme postupně pokládat kolečka cukety, lilku, dýně a rajčátka, tak aby se nám vytvořil kruh. Budeme to mít hezky barevné :) A vše osolíme, opepříme.
7
7. Ještě si vytvoříme směs na potření zeleniny na vrch. Smícháme čestvé listy bazalky, petrželky (hrst), česnek ( 2-3 stroužky), 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř (nemusíme šetřit) a potřeme tím zeleninu v zapékací míse.
8
8. Zakrejeme alobalem a dáme péct do trouby na cca 1 hodinu na 190° - alobal před koncem sundáme a dopékáme bez něj.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille III.

Ratatouille III.

Zapečené ratatouille se sázeným vejcem

Zapečené ratatouille se sázeným vejcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pokrmy Chuťovky Zdravě i chutně Oběd Večeře Pečení Vaření Dietní Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červená paprika Česnek Cibule Cuketa Dýně Lilek Olivový olej Paprika - žlutá Petržel Rajčata Rajčatové pyré
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Znojemská čočka

Znojemská čočka

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Pohankové zeleninové placky

Pohankové zeleninové placky

Čokoládový koláč "kokoska"

Čokoládový koláč "kokoska"

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Pórková lehká polévka

Pórková lehká polévka

Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Gratinované brambory (nejen) s…

Hrášková polévka se slaninou

Hrášková polévka se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

52
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová kaše s hrachem,…
28
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s…
25
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Zeleninové pohankové "rizoto"
Zeleninové pohankové "rizoto"
Zeleninové ragout
Zeleninové ragout
Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese
Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…
Zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové řízky
Zeleninové řízky
  • Recepty.cz
  • Zeleninové ratatouille
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact