• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zeleninové ratatouille
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninové ratatouille

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.9
hodnotilo: 23
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninové ratatouille
Zeleninové ratatouille
Zeleninové ratatouille
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks cuketa
    • 5
      ks rajčata Nejlepší jsou Roma rajčata (římské)
    • 4
      lžíce olivový olej
    • česnek
    • petržel Čerstvá
    • bazalka Čerstvé listy
    • 1
      ks paprika - žlutá
    • 1
      ks lilek
    • 1
      ks dýně Žlutá nebo máslová
    • 1
      plechovka rajčatové pyré

Postup přípravy receptu

1
1. Nakrájíme si cuketu, lilek, dýni a rajčátka na stejně velká kolečka (já to dělám pomocí ručního kráječe) a necháme si stranou.
2
2.Na rozpálenou pánev dáme trochu oleje a nakrájenou cibulku necháme trochu zezlátnout.
3
3. Poté přidáme rozdrcený česnek, na kostičky nakrájenou červenou a žlutou papriku - vše osolíme, opepříme.
4
4. Necháme chvilku povařit (2 min) a přidáme rajčatové pyré nebo protlak. Vaříme asi 8 min.
5
5. Poté si připravenou směs dáme do kulaté nádoby ve které budeme zeleninu zapékat.
6
6. Na směs budeme postupně pokládat kolečka cukety, lilku, dýně a rajčátka, tak aby se nám vytvořil kruh. Budeme to mít hezky barevné :) A vše osolíme, opepříme.
7
7. Ještě si vytvoříme směs na potření zeleniny na vrch. Smícháme čestvé listy bazalky, petrželky (hrst), česnek ( 2-3 stroužky), 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř (nemusíme šetřit) a potřeme tím zeleninu v zapékací míse.
8
8. Zakrejeme alobalem a dáme péct do trouby na cca 1 hodinu na 190° - alobal před koncem sundáme a dopékáme bez něj.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille III.

Ratatouille III.

Zapečené ratatouille se sázeným vejcem

Zapečené ratatouille se sázeným vejcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pokrmy Chuťovky Zdravě i chutně Oběd Večeře Pečení Vaření Dietní Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červená paprika Česnek Cibule Cuketa Dýně Lilek Olivový olej Paprika - žlutá Petržel Rajčata Rajčatové pyré
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karbanátky z tofu

Karbanátky z tofu

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

Zelné knedlíky

Zelné knedlíky

Špízy se sýrem a uzeninou

Špízy se sýrem a uzeninou

Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím plátkem

Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím…

Cibulová polévka podle Marušky

Cibulová polévka podle Marušky

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
20
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
12
Vepřový gulášek z kýty
Vepřový gulášek z kýty
12
Houbové ragú s nudlemi
Houbové ragú s nudlemi
11
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Zeleninové pohankové "rizoto"
Zeleninové pohankové "rizoto"
Zeleninové ragout
Zeleninové ragout
Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese
Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…
Zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové řízky
Zeleninové řízky
  • Recepty.cz
  • Zeleninové ratatouille
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact