• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zeleninové ratatouille
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninové ratatouille

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.9
hodnotilo: 23
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninové ratatouille
Zeleninové ratatouille
Zeleninové ratatouille
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks cuketa
    • 5
      ks rajčata Nejlepší jsou Roma rajčata (římské)
    • 4
      lžíce olivový olej
    • česnek
    • petržel Čerstvá
    • bazalka Čerstvé listy
    • 1
      ks paprika - žlutá
    • 1
      ks lilek
    • 1
      ks dýně Žlutá nebo máslová
    • 1
      plechovka rajčatové pyré

Postup přípravy receptu

1
1. Nakrájíme si cuketu, lilek, dýni a rajčátka na stejně velká kolečka (já to dělám pomocí ručního kráječe) a necháme si stranou.
2
2.Na rozpálenou pánev dáme trochu oleje a nakrájenou cibulku necháme trochu zezlátnout.
3
3. Poté přidáme rozdrcený česnek, na kostičky nakrájenou červenou a žlutou papriku - vše osolíme, opepříme.
4
4. Necháme chvilku povařit (2 min) a přidáme rajčatové pyré nebo protlak. Vaříme asi 8 min.
5
5. Poté si připravenou směs dáme do kulaté nádoby ve které budeme zeleninu zapékat.
6
6. Na směs budeme postupně pokládat kolečka cukety, lilku, dýně a rajčátka, tak aby se nám vytvořil kruh. Budeme to mít hezky barevné :) A vše osolíme, opepříme.
7
7. Ještě si vytvoříme směs na potření zeleniny na vrch. Smícháme čestvé listy bazalky, petrželky (hrst), česnek ( 2-3 stroužky), 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř (nemusíme šetřit) a potřeme tím zeleninu v zapékací míse.
8
8. Zakrejeme alobalem a dáme péct do trouby na cca 1 hodinu na 190° - alobal před koncem sundáme a dopékáme bez něj.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille III.

Ratatouille III.

Zapečené ratatouille se sázeným vejcem

Zapečené ratatouille se sázeným vejcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pokrmy Chuťovky Zdravě i chutně Oběd Večeře Pečení Vaření Dietní Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červená paprika Česnek Cibule Cuketa Dýně Lilek Olivový olej Paprika - žlutá Petržel Rajčata Rajčatové pyré
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tiramisu po česku III.

Tiramisu po česku III.

Pravá pistáciová zmrzlina

Pravá pistáciová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Sýrový nákyp II.

Sýrový nákyp II.

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Výborný losos

Výborný losos

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Med nebo sirup z květů divizny

Med nebo sirup z květů divizny

Frankfurtská polévka s hlívou

Frankfurtská polévka s hlívou

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

81
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
71
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
70
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…
68
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…
45
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Zeleninové pohankové "rizoto"
Zeleninové pohankové "rizoto"
Zeleninové ragout
Zeleninové ragout
Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese
Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…
Zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové řízky
Zeleninové řízky
  • Recepty.cz
  • Zeleninové ratatouille
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact