• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 28
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese
Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese
Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 120
      g mrkev
    • 120
      g celer
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 50
      g máslo nebo olej
    • 1
      plechovka nakládaná loupaná rajčata 400 gramů
    • 60
      g červená čočka
    • 130
      ml zeleninový vývar cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr - není nutný, dle kyselosti rajčat
    • bylinky dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Na rozpuštěném másle si osmažíme pokrájenou mrkev a celer na kostičky lehce dozlatova. Pak přisypeme osmažit drobně pokrájenou cibuli a na závěr krátce i nasekaný česnek. Pokud chceme ragů pikantní, přidáme nasekanou chilli papričku dle chuti.
2
Po osmažení vše zalijeme pokrájenými loupanými rajčaty, osolíme, opepříme a ochutíme dle chuti například tymiánem, bazalkou, oregánem... a krátce podusíme.
3
Pak přisypeme propláchnutou čočku, přilijeme trochu vývaru a dusíme zvolna cca 7 - 8 minut pod poklicí, za občasného promíchání.
4
Pokud vaříme v hrnci, který dobře těsní a drží teplo, necháme ragú (čočku v něm) takzvaně dojít. Pokud ne, dusíme ještě chvíli do změknutí čočky.
5
Podáváme s těstovinami a dle chuti dozdobíme sýrem, nejlépe parmezán nebo pecorino. Jako přílohu můžeme zvolit i rýži nebo brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ragů (salsa Bolognese) iliti

Ragů (salsa Bolognese) iliti

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 17. 3. 2018 14:18

    Emko01: ...jsem rád, že jste si pochutnali :)

  • Emko01 | 16. 3. 2018 17:53

    Mňamka :) Vařila jsem k večeři :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Boloňská
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Celer Červená čočka Česnek Cibule Cukr Máslo Mrkev Nakládaná loupaná rajčata Pepř mletý Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hodolanská omáčka

Hodolanská omáčka

Dušené vepřové v zelí

Dušené vepřové v zelí

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Mazanec II.

Mazanec II.

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Srdce na paprice

Srdce na paprice

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Uzena polévka se zeleninou a bramborem.

Uzena polévka se zeleninou a…

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
18
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
15
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
13
Pařížský salát podle ČSN
Pařížský salát podle ČSN

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Zeleninové placky s omáčkou
Zeleninové placky s omáčkou
Zeleninové pohankové "rizoto"
Zeleninové pohankové "rizoto"
Zeleninové ragout
Zeleninové ragout
Zeleninové ratatouille
Zeleninové ratatouille
Zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové rizoto II.
  • Recepty.cz
  • Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact