g
zelenina
mrkev, brambory, patizon, květák, apod.
100
g
hladká mouka
2
ks
vejce
2
lžička
rozinky
0,50
lžička
muškátový oříšek
strouhaný
0,50
lžička
pepř mletý
1
špetka
sůl
Omáčka
250
g
zakysaná smetana
2
ks
cibule
2
stroužek
česnek
0,50
lžička
červená paprika
mletá
0,50
lžička
kardamom
mletý
0,25
lžička
skořice
mletá
olej
1
špetka
sůl
1
lžíce
hladká mouka
Postup přípravy receptu
1
Rozšleháme vejce, přidáme oříšek, pepř, rozinky, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Necháme 30 minut odpočívat. Potom vmícháme všechnu zeleninu, kterou jsme nastrouhali najemno. Tvarujeme malé placky (mokrýma rukama) a opékáme z obou stran na oleji.
2
Omáčka: na trošce oleje opražíme cibuli, přidáme prolisovaný česnek a koření. Zalejeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, necháme přejít varem a odstavíme. Necháme vychladnout (občas promícháme, aby se neudělala kůrka) a podáváme s plackami.