V tlakovém hrnci uvaříme společně ovesné vločky a zeleninovou směs - ne příliš do měkka (cca 3-4 minuty). Před uzavřením hrnce přidáme nové koření, celý pepř, malý bobkový list.
2
K uvařené směsi přidáme 1-2 vejce, zahustíme strouhankou, osolíme, přidáme bílý pepř, majoránku nebo sušené zelené natě. Tvoříme malé lívanečky, které smažíme ve 100% tuku nebo oleji.
3
Dají se jíst s kečupem, majonézou a vařenými bramborami, ale i bez přílohy (i studené).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Nováková
|13. 1. 2005 08:30
to určitě vyzkouším,Nedávno jsem udělala polkus - ovesé vločky jsem zalila mlékem, pak přidala dvě vejce a všechny ingredience koření jako na bramborák. Trochou strouhanky jsem to zahustila a na olivovémoleji opekla placičky. Nemělo to chybu!Příště do té směsi přidám sýr, zeleninu nebo šunku - případně všechno. Iva