Zeleninu spaříme vroucí vodou, scedíme a necháme vychladnout. Z mouky, prášku do pečiva, mléka, vajec, soli, pepře a špetky zázvoru uděláme těsto, do kterého opatrně vmícháme zeleninu. V lívanečníku v rozehřátém oleji osmažíme.
Moc dobré, jako rychlá večeře super. Použila jsem mraženou zeleninu "lahůdkovou" - směs hrášku, mrkve, fazolek, květáku a brokolice. Mouku jsem dala odhadem tak, aby těstíčko bylo dostatečně husté.
effi
|21. 3. 2007 16:48
Můžu se zeptat, jakou zeleninovou směs používáte?
Marti
|9. 1. 2006 15:52
Je to uzasna a rychla vecere. Jenom te mouky jsem tam musela dat podstatne vice, aby mi to alespon trochu zhoustlo a mohla jsem s tim neco delat. Ale jinak vynikajici. Muzete mi rict, jestli to mnozstvi mouky je opravdu spravne a ma-li to opravdu byt tak ridke? Dekuji
Lenka
|20. 5. 2004 19:21
Velmi dobré.Hotové lívance doporučuji lehce potřít pikantní hořčicí nebo kečupem.