• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zeleninové lasagne s brokolicí a špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninové lasagne s brokolicí a špenátem

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninové lasagne s brokolicí a špenátem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brokolice 300-500
    • 1
      balení mražený špenát (sekaný nebo protlak)
    • 12
      plátek lasagne
    • 250
      ml smetana
    • 500
      ml vývar z brokolice + evantuálně 1 kostka zeleninového bujónu
    • 100
      g máslo 80-100
    • 80
      g hladká mouka
    • 150
      g sýr eventuálně mozzarela a troška parmazánu
    • pepř mletý
    • sůl
    • muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

1
Brokolici uvaříme do poloměkka a nadrobno rozsekáme, košťály můžeme rozmixovat. Vývar necháme zchladnout. Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou rozředíme chladným vývarem a smetanou a uvaříme bešamelovou omáčku, kterou ochutíme bujónovou kostkou, solí, pepřem a muškátem. Můžeme přidat i bílé víno. Polovinu dáme stranou, do druhé poloviny zamícháme brokolici a špenát, který jsme nechali povolit - směs necháme přejít varem, zamícháme polovinu strouhaného tvrdého sýra a dochutíme. Pekáček malinko vymažeme syrovým máslem a rozprostřeme do něj polovinu bešamelové omáčky. Na omáčku narovnáme plátky syrových lasagní tak, aby se nepřekrývaly. Pak dáme polovinu zeleninové směsi, ještě jednou lasagne, zeleninu a znovu lasagne, které budou tvořit horní vrstvu nákypu. Tu potřeme zbývající částí bílé bešamelové omáčky, do které jsme zamíchali zbylý tvrdý sýr. Můžeme ještě posypat trochou sýra na povrchu (třeba parmazánem). Nebo poklademe povrch plátky mozzarely (nemusí tvořit souvislou vrstvu), na ni nalijeme omáčku se sýrem a pak dáme ještě trochu parmazánu, podle toho, co máme k dispozici. Vložíme do nahřáté trouby a zapékáme 30-45 minut, až nám vidlička projede bez zábrany všemi vrstvami. Vyndáme z trouby, necháme chvíli ustát a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lasagne se špenátem a kuřecím masem bez bešamelu

Lasagne se špenátem a kuřecím masem…

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí

Zapečené těstoviny se špenátem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniella O. | 16. 2. 2008 00:52

    Pridavam jeste strouhanou mrkev a vrchni vrstvu lehce posypu strouhanku. Udela se krasna krupava kurka. Lasagne jsou vyborne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Hladká mouka Lasagne Máslo Mražený špenát Muškátový oříšek Pepř mletý Smetana Sůl Sýr Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Rumové kuličky II.

Rumové kuličky II.

Košíčky i pro začátečníky

Košíčky i pro začátečníky

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Zdravá kakaová vegan bábovka

Zdravá kakaová vegan bábovka

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

159
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
90
Jablečný bread cake
Jablečný bread cake
62
Mletá směs s červenou čočkou
Mletá směs s červenou…
57
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…
51
Batáty s cizrnou a brokolicí
Batáty s cizrnou a…

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

  • Recepty.cz
  • Zeleninové lasagne s brokolicí a špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact