• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zeleninové lasagne s brokolicí a špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninové lasagne s brokolicí a špenátem

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninové lasagne s brokolicí a špenátem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brokolice 300-500
    • 1
      balení mražený špenát (sekaný nebo protlak)
    • 12
      plátek lasagne
    • 250
      ml smetana
    • 500
      ml vývar z brokolice + evantuálně 1 kostka zeleninového bujónu
    • 100
      g máslo 80-100
    • 80
      g hladká mouka
    • 150
      g sýr eventuálně mozzarela a troška parmazánu
    • pepř mletý
    • sůl
    • muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

1
Brokolici uvaříme do poloměkka a nadrobno rozsekáme, košťály můžeme rozmixovat. Vývar necháme zchladnout. Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou rozředíme chladným vývarem a smetanou a uvaříme bešamelovou omáčku, kterou ochutíme bujónovou kostkou, solí, pepřem a muškátem. Můžeme přidat i bílé víno. Polovinu dáme stranou, do druhé poloviny zamícháme brokolici a špenát, který jsme nechali povolit - směs necháme přejít varem, zamícháme polovinu strouhaného tvrdého sýra a dochutíme. Pekáček malinko vymažeme syrovým máslem a rozprostřeme do něj polovinu bešamelové omáčky. Na omáčku narovnáme plátky syrových lasagní tak, aby se nepřekrývaly. Pak dáme polovinu zeleninové směsi, ještě jednou lasagne, zeleninu a znovu lasagne, které budou tvořit horní vrstvu nákypu. Tu potřeme zbývající částí bílé bešamelové omáčky, do které jsme zamíchali zbylý tvrdý sýr. Můžeme ještě posypat trochou sýra na povrchu (třeba parmazánem). Nebo poklademe povrch plátky mozzarely (nemusí tvořit souvislou vrstvu), na ni nalijeme omáčku se sýrem a pak dáme ještě trochu parmazánu, podle toho, co máme k dispozici. Vložíme do nahřáté trouby a zapékáme 30-45 minut, až nám vidlička projede bez zábrany všemi vrstvami. Vyndáme z trouby, necháme chvíli ustát a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lasagne se špenátem a kuřecím masem bez bešamelu

Lasagne se špenátem a kuřecím masem…

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí

Zapečené těstoviny se špenátem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniella O. | 16. 2. 2008 00:52

    Pridavam jeste strouhanou mrkev a vrchni vrstvu lehce posypu strouhanku. Udela se krasna krupava kurka. Lasagne jsou vyborne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Hladká mouka Lasagne Máslo Mražený špenát Muškátový oříšek Pepř mletý Smetana Sůl Sýr Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Těstovinový salát s lososem

Těstovinový salát s lososem

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Syrečková pomazánka II.

Syrečková pomazánka II.

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Kapustová polévka se slaninou

Kapustová polévka se slaninou

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

56
Salát se šunkou a vejci
Salát se šunkou a vejci
55
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
45
Kapr v trojobale
Kapr v trojobale
44
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na…
41
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Zeleninové lasagne s brokolicí a špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact