lilek
nebo jen 1 druh a pak to mohou být mrkvové krokety atd.
250
ml
mléko
2
ks
vařená vejce
50
g
hladká mouka
1
ks
vejce
strouhanka
sůl
pepř mletý
tuk
na smažení
Postup přípravy receptu
1
Zeleninu podusíme v osolené vodě doměkka, scedíme a nakrájíme nadrobno. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme asi 10 minut. Pak vmícháme zeleninu a nakrájené vejce natvrdo, osolíme a opepříme (někdy přidávám v této fázi nasekanou cibulku a česnek - podle chuti, nemusí být).
2
Po vychladnutí tvoříme krokety, které obalíme v rozšlehaném vejci a pak ve strouhance a usmažíme.
3
Podáváme s bramborem, nebo bramborovou kaší a nebo jen se zeleninovým salátem (Hradišťanka...). Někdy do kroket propašuji rybí maso.