Zeleninu uvaříme doměkka v osolené vodě a drobně nakrájíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a trochou vývaru ze zeleniny, rozšleháme a za častého zamíchání uvaříme hustou omáčku. Vmícháme do ní zeleninu, žloutky, usekanou petrželku, drobně nakrájenou šunku (salám) a nakonec tuhý sníh z bílků.
2
Je-li těsto řídké zahustíme strouhankou. Těsto naplníme do 5-6 čtvrtlitrových hrnků (vymazaných tukem, plníme do 3/4) Hrnky překryjeme alobalem pevně přes okraje hrnku a vložíme do hrnce s vařící vodou na 35 minut. Pak je vyjmeme necháme 3 minuty stát a jemně nožem oddělíme knedlíky od hrnku a vyklopíme. Podáváme s omáčkami.