• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zeleninové karbanátky
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninové karbanátky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninové karbanátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      mražená zelenina
    • 1
      balení ovesné vločky
    • vegeta
    • strouhanka
    • 1
      ks vejce
    • solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Mraženou zeleninu povaříme ve vodě. Vody musí být tak, aby zakrývala pouze zeleninu. Do vody přidáme vegetu dle chuti a nebo můžeme dát 2 kostky zeleninového masoxu.
2
Do uvařené zeleniny s vodou dáme vločky, zamícháme a necháme projít varem. Vody v zelenině nesmí být hodně, jinak se nám budou karbenátky špatně formovat. Potom vše necháme vychladnout.
3
Vychladlou zeleninu s vločkami pomeleme na masovém strojku. Potom do těsta přidáme strouhanku, vejce a trochu škrobu. Tak, aby se nám to dobře tvarovalo. Potom vytvarujeme karbanátky a obalujeme ve strouhance. Smažíme.
4
Do těsta se může přidat i strouhaný sýr.
5
Jidlo je vhodné pro vegetariány, ale chutná i ostatním. Těsto nesmí být řidké. Takže vody do vaření zeleniny opravdu jen na zakrytí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)

Vegetariánské karbanátky (rýžovo…

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzka | 23. 12. 2015 18:51

    Přesně tohle jsem chtěla napsat... :-[

  • Zuza | 23. 11. 2013 19:04

    Odradila mě první věta....Mražená zelenina a vegeta? To nemyslíte vážně? Když uvaříte čerstvou mrkev, cibuli, brokolici, květák....je to stejně rychlé a hlavně zdravé...dochutit česnekem, pepřem a solí...

  • Jan!čka | 5. 5. 2012 14:21

    Ideálně udělat zeleninu na páře - méně vody, více chuti. :) A přidat trochu soli, pepř, majoránku a česnek.

  • Jitka | 8. 3. 2011 17:49

    1 balení u ovesných vloček je divný údaj. Dala jsem dvě hrstě a stačilo...

  • Mirka Sochova | 22. 7. 2009 18:00

    též jsem vegetariánka... kdysi dávno jsme tento recept již vyzkoušela a po vzoru nejmenovaného amerického koncernu jsem karbanátek vložila do housky, přidala plátek sýra, kečup, okurek a papriku a sklidila jsem nebývale kladný ohlas. Již jsem na to ale zapomněla, protože vařím pořád a pořád nová jídla. Má kamarádka, též vegetariánka, mi ale nedávno, se slinou na jazyku a slzou smutku v oku líčila, že by si je znovu dala. Takže dnes je jdu opět vytvořit. Skvělý recept!

  • Veronika Nogová | 16. 7. 2009 12:30

    Tak právě jsme dojedli a musím dát 1 s *! Pro mě jako pro vegetariána to byla pochoutka (vajíčko jsem měla domácí - ne od slepic, co jsou celý život v kleci, takže tím to bylo ještě lepší :) ) a přítel masožravec si přes počáteční nedůvěru k ovesným vločkám, které označuje slovem "fuj" šel přidat, což pro mě byla největší pochvala :) Děkuji za novou inspiraci.

  • Radka A | 18. 11. 2005 13:44

    Opravdu jsou moc dobré!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mražená zelenina Ovesné vločky Solamyl (bramborový škrob) Strouhanka Vegeta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Plněná sekaná z bůčku

Plněná sekaná z bůčku

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy

Panenky v parmském kabátku s…

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Šlehačkový koláč s rebarborou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Karbanátky z brokolice

Karbanátky z brokolice

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

62
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
33
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
30
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
30
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Zeleninové karbanátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact