• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zeleninové karbanátky
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninové karbanátky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninové karbanátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      mražená zelenina
    • 1
      balení ovesné vločky
    • vegeta
    • strouhanka
    • 1
      ks vejce
    • solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Mraženou zeleninu povaříme ve vodě. Vody musí být tak, aby zakrývala pouze zeleninu. Do vody přidáme vegetu dle chuti a nebo můžeme dát 2 kostky zeleninového masoxu.
2
Do uvařené zeleniny s vodou dáme vločky, zamícháme a necháme projít varem. Vody v zelenině nesmí být hodně, jinak se nám budou karbenátky špatně formovat. Potom vše necháme vychladnout.
3
Vychladlou zeleninu s vločkami pomeleme na masovém strojku. Potom do těsta přidáme strouhanku, vejce a trochu škrobu. Tak, aby se nám to dobře tvarovalo. Potom vytvarujeme karbanátky a obalujeme ve strouhance. Smažíme.
4
Do těsta se může přidat i strouhaný sýr.
5
Jidlo je vhodné pro vegetariány, ale chutná i ostatním. Těsto nesmí být řidké. Takže vody do vaření zeleniny opravdu jen na zakrytí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)

Vegetariánské karbanátky (rýžovo…

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzka | 23. 12. 2015 18:51

    Přesně tohle jsem chtěla napsat... :-[

  • Zuza | 23. 11. 2013 19:04

    Odradila mě první věta....Mražená zelenina a vegeta? To nemyslíte vážně? Když uvaříte čerstvou mrkev, cibuli, brokolici, květák....je to stejně rychlé a hlavně zdravé...dochutit česnekem, pepřem a solí...

  • Jan!čka | 5. 5. 2012 14:21

    Ideálně udělat zeleninu na páře - méně vody, více chuti. :) A přidat trochu soli, pepř, majoránku a česnek.

  • Jitka | 8. 3. 2011 17:49

    1 balení u ovesných vloček je divný údaj. Dala jsem dvě hrstě a stačilo...

  • Mirka Sochova | 22. 7. 2009 18:00

    též jsem vegetariánka... kdysi dávno jsme tento recept již vyzkoušela a po vzoru nejmenovaného amerického koncernu jsem karbanátek vložila do housky, přidala plátek sýra, kečup, okurek a papriku a sklidila jsem nebývale kladný ohlas. Již jsem na to ale zapomněla, protože vařím pořád a pořád nová jídla. Má kamarádka, též vegetariánka, mi ale nedávno, se slinou na jazyku a slzou smutku v oku líčila, že by si je znovu dala. Takže dnes je jdu opět vytvořit. Skvělý recept!

  • Veronika Nogová | 16. 7. 2009 12:30

    Tak právě jsme dojedli a musím dát 1 s *! Pro mě jako pro vegetariána to byla pochoutka (vajíčko jsem měla domácí - ne od slepic, co jsou celý život v kleci, takže tím to bylo ještě lepší :) ) a přítel masožravec si přes počáteční nedůvěru k ovesným vločkám, které označuje slovem "fuj" šel přidat, což pro mě byla největší pochvala :) Děkuji za novou inspiraci.

  • Radka A | 18. 11. 2005 13:44

    Opravdu jsou moc dobré!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mražená zelenina Ovesné vločky Solamyl (bramborový škrob) Strouhanka Vegeta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou

Brokolice s těstovinami a sýrovou…

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Italská pizza

Italská pizza

Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé

Jednoduchá polévka z červené čočky…

Nádivkové muffiny

Nádivkové muffiny

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

25
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
23
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
18
Kremrole se šlehačkou
Kremrole se šlehačkou
18
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Zeleninové karbanátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact