Sladkou bramboru oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte na 10 minut na pařák. Mezitím si nakrájejte zbylou zeleninu, též na menší kousky.
2
Na pánvi nechte rozehřát olivový olej a lehce na něm orestujte rozdrcený česnek a nadrobno nakrájenou šalotku. Postupně přidejte v páře podušenou bramboru, nakrájenou zeleninu a narychlo orestujte, poté přidejte kurkumu, skořici, římský kmín a vše společně promíchejte. Směs zalijte kokosovým mlékem, octem a přidejte chilli omáčku. Citronovou trávu poklepejte nožem z obou stran, aby pustila šťávu, a dejte ji do curry. Opět opatrně promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
Kari by mělo zůstat tekuté a zároveň lepkavé. Je lepší ho podávat druhý den, až se řádně propojí všechny chutě. Podávejte s rýží a nazdobte čerstvými bylinkami, případně posypejte sekanými ořechy.