• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zeleninová tempura
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninová tempura

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninová tempura
Zeleninová tempura
Zeleninová tempura
Zeleninová tempura
Zeleninová tempura
Zeleninová tempura
Zeleninová tempura
Zeleninová tempura
6fotografií
Nahrát fotku
 

Tempura je tradiční japonský pokrm tvořený masem, mořskými plody nebo zeleninou obalenými ve speciálním těstíčku z moučky tempurako.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g brokolice
    • 1
      ks cuketa menší
    • 2
      ks mrkev
    • olej na smažení
    • bílá ředkev k podávání
    • sojová omáčka k podávání
  • Těstíčko:
    • 80
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce kukuřičný škrob
    • 1
      lžička mořská sůl
    • 200
      ml minerální voda dobře vychlazená
    • led pár kostek
    • omáčka

Postup přípravy receptu

1
Suroviny na těstíčko prošlehejte. Brokolici rozdělte, případně podélně překrojte. Cuketu nakrájejte na špalíčky dlouhé asi 6 cm. Mrkev nahrubo nastrouhejte.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

2
V kastrolu rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Jednotlivé kousky brokolice a cukety protáhněte těstíčkem, nechte velmi krátce okapat a hned vložte do vroucího oleje. Nejlépe se vám bude pracovat s kuchyňskou pinzetou. Smažte asi půl minuty a poté otočte. Po další půlminutě vyndejte a nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný olej. Mrkev nabírejte lžičkou a prsty ji ve lžičce přimáčkněte k sobě. Namočte krátce v těstíčku a ihned vlijte do oleje tak, aby zůstalo těstíčko s mrkví v jednom chumlu. Pokračujte stejně jako u ostatní zeleniny. Podávejte s nastrouhanou bílou ředkví a sójovou omáčkou, k zakousnutí a namáčení.

RADA: VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky!

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (říjen/2018)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tempura z časopisu F.O.O.D

Tempura z časopisu F.O.O.D

Candát s asijským pestem

Candát s asijským pestem

Asijské pikantní cuketové nudle

Asijské pikantní cuketové nudle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá ředkev Brokolice Cuketa Hladká mouka Kukuřičný škrob Led Minerální voda Mořská sůl Mrkev Olej Omáčka Sojová omáčka

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Pomazánka z Nivy s ořechy

Pomazánka z Nivy s ořechy

Tvarohová štola s rozinkami

Tvarohová štola s rozinkami

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

350
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…
282
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými…
191
Rajčatový salát s prosciuttem a mozzarellou na topinkách
Rajčatový salát s…
34
Krkovička po maďarsku
Krkovička po maďarsku
26
Bulharská trošije (nakládaná zelenina)
Bulharská trošije …

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Zeleninová směs na špagety
Zeleninová směs na špagety
Zeleninová směs s okurkami
Zeleninová směs s okurkami
Zeleninová stehýnka - zdravě a chutně
Zeleninová stehýnka - zdravě a chutně
Zeleninové curry
Zeleninové curry
Zeleninové fondue
Zeleninové fondue
Zeleninové chipsy
Zeleninové chipsy
  • Recepty.cz
  • Zeleninová tempura
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact