• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zeleninová tempura
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninová tempura

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninová tempura
Zeleninová tempura
Zeleninová tempura
Zeleninová tempura
Zeleninová tempura
Zeleninová tempura
Zeleninová tempura
Zeleninová tempura
6fotografií
Nahrát fotku
 

Tempura je tradiční japonský pokrm tvořený masem, mořskými plody nebo zeleninou obalenými ve speciálním těstíčku z moučky tempurako.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g brokolice
    • 1
      ks cuketa menší
    • 2
      ks mrkev
    • olej na smažení
    • bílá ředkev k podávání
    • sojová omáčka k podávání
  • Těstíčko:
    • 80
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce kukuřičný škrob
    • 1
      lžička mořská sůl
    • 200
      ml minerální voda dobře vychlazená
    • led pár kostek
    • omáčka

Postup přípravy receptu

1
Suroviny na těstíčko prošlehejte. Brokolici rozdělte, případně podélně překrojte. Cuketu nakrájejte na špalíčky dlouhé asi 6 cm. Mrkev nahrubo nastrouhejte.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

2
V kastrolu rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Jednotlivé kousky brokolice a cukety protáhněte těstíčkem, nechte velmi krátce okapat a hned vložte do vroucího oleje. Nejlépe se vám bude pracovat s kuchyňskou pinzetou. Smažte asi půl minuty a poté otočte. Po další půlminutě vyndejte a nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný olej. Mrkev nabírejte lžičkou a prsty ji ve lžičce přimáčkněte k sobě. Namočte krátce v těstíčku a ihned vlijte do oleje tak, aby zůstalo těstíčko s mrkví v jednom chumlu. Pokračujte stejně jako u ostatní zeleniny. Podávejte s nastrouhanou bílou ředkví a sójovou omáčkou, k zakousnutí a namáčení.

RADA: VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky!

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (říjen/2018)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tempura z časopisu F.O.O.D

Tempura z časopisu F.O.O.D

Candát s asijským pestem

Candát s asijským pestem

Asijské pikantní cuketové nudle

Asijské pikantní cuketové nudle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá ředkev Brokolice Cuketa Hladká mouka Kukuřičný škrob Led Minerální voda Mořská sůl Mrkev Olej Omáčka Sojová omáčka

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Tvarohový lehký koláč II.

Tvarohový lehký koláč II.

Lahodný salát s uzeným lososem

Lahodný salát s uzeným lososem

Vepřovka z papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Hrachová kaše (moc dobrá)

Hrachová kaše (moc dobrá)

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

87
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
50
Kapr v trojobale
Kapr v trojobale
32
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na…
19
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
16
Makronky se třemi náplněmi
Makronky se třemi…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Manželka nemocného Bruce Willise: Zvažovala i rozvod

Manželka nemocného Bruce Willise: Zvažovala i rozvod

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Zeleninová směs na špagety
Zeleninová směs na špagety
Zeleninová směs s okurkami
Zeleninová směs s okurkami
Zeleninová stehýnka - zdravě a chutně
Zeleninová stehýnka - zdravě a chutně
Zeleninové curry
Zeleninové curry
Zeleninové fondue
Zeleninové fondue
Zeleninové chipsy
Zeleninové chipsy
  • Recepty.cz
  • Zeleninová tempura
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact