• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zeleninová tempura
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninová tempura

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninová tempura
Zeleninová tempura
Zeleninová tempura
Zeleninová tempura
Zeleninová tempura
Zeleninová tempura
Zeleninová tempura
Zeleninová tempura
6fotografií
Nahrát fotku
 

Tempura je tradiční japonský pokrm tvořený masem, mořskými plody nebo zeleninou obalenými ve speciálním těstíčku z moučky tempurako.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g brokolice
    • 1
      ks cuketa menší
    • 2
      ks mrkev
    • olej na smažení
    • bílá ředkev k podávání
    • sojová omáčka k podávání
  • Těstíčko:
    • 80
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce kukuřičný škrob
    • 1
      lžička mořská sůl
    • 200
      ml minerální voda dobře vychlazená
    • led pár kostek
    • omáčka

Postup přípravy receptu

1
Suroviny na těstíčko prošlehejte. Brokolici rozdělte, případně podélně překrojte. Cuketu nakrájejte na špalíčky dlouhé asi 6 cm. Mrkev nahrubo nastrouhejte.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

2
V kastrolu rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Jednotlivé kousky brokolice a cukety protáhněte těstíčkem, nechte velmi krátce okapat a hned vložte do vroucího oleje. Nejlépe se vám bude pracovat s kuchyňskou pinzetou. Smažte asi půl minuty a poté otočte. Po další půlminutě vyndejte a nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný olej. Mrkev nabírejte lžičkou a prsty ji ve lžičce přimáčkněte k sobě. Namočte krátce v těstíčku a ihned vlijte do oleje tak, aby zůstalo těstíčko s mrkví v jednom chumlu. Pokračujte stejně jako u ostatní zeleniny. Podávejte s nastrouhanou bílou ředkví a sójovou omáčkou, k zakousnutí a namáčení.

RADA: VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky!

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (říjen/2018)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tempura z časopisu F.O.O.D

Tempura z časopisu F.O.O.D

Candát s asijským pestem

Candát s asijským pestem

Asijské pikantní cuketové nudle

Asijské pikantní cuketové nudle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá ředkev Brokolice Cuketa Hladká mouka Kukuřičný škrob Led Minerální voda Mořská sůl Mrkev Olej Omáčka Sojová omáčka

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Medová ňadra na houbách

Medová ňadra na houbách

Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Čočková polévka s rajčaty

Čočková polévka s rajčaty

Zelná polévka s uzenými žebry

Zelná polévka s uzenými žebry

Batáty pečené v troubě

Batáty pečené v troubě

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Černá čočka s tuňákem

Černá čočka s tuňákem

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

64
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
54
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
48
Kapustové měšce na zelenině
Kapustové měšce na…
37
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
33
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Zeleninová směs na špagety
Zeleninová směs na špagety
Zeleninová směs s okurkami
Zeleninová směs s okurkami
Zeleninová stehýnka - zdravě a chutně
Zeleninová stehýnka - zdravě a chutně
Zeleninové curry
Zeleninové curry
Zeleninové fondue
Zeleninové fondue
Zeleninové chipsy
Zeleninové chipsy
  • Recepty.cz
  • Zeleninová tempura
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact