špagety
z tvrdé pšenice (pasta di semola di grano duro) - uvařené dle návodu
olivový olej
1
ks
cibule
1
ks
červená paprika
šťavnatá
2
ks
rajčata
3
stroužek
česnek
1
ks
cuketa
1
ks
lilek
1
ks
pórek
2
lžíce
kečup - jemný
1
lžička
ajvar
2
lžíce
mléko
1
špetka
podravka
nebo sůl
1
lžíce
sušená nať
Postup přípravy receptu
1
Na teflonce nechám na kapce olivového oleje zezlátnout cibulku, podleju vodou, pak přidávám pokrájenou papriku, když napůl změkne, přidám nadrobno pokrájený česnek, rajčata, cuketu, lilek a pórek, ochutím podravkou a sušenou natí, nakonec přidám kapku mléka. Navrch se může nastrouhat tvrdý sýr, ale není to nutné.
Zeleninu dávám postupně - od nejtvrdší po měkkou, přidávám i žampióny a nakonec trochu pokrájených oliv. Kombinuji s receptem Makaróny po Italsku - někdo si dává jen jedno, někdo druhé, nejlepší je oboje.