koření
dle chuti: kari, grilovací, gyros, steakové...
olej
350
g
rýže parboiled
nebo jiná, námi oblíbená
zeleninový vývar
(může být z kostky)
sůl
a pepř dle chuti
1
ks
pórek
2
ks
mrkev
3
ks
paprika
barevné
1
ks
cuketa
mladá
3
hrst
zelené fazolky
čerstvé nebo rozmražené 2 -
sojová omáčka
dle chuti
sýr
- Emantál, Gouda... není nutný
Postup přípravy receptu
1
Maso pokrájíme na kousky, okořeníme a necháme chvíli proležet. Poté orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova.
2
Rýži uvaříme v zeleninovém vývaru podle návodu.
3
Na oleji orestujeme očištěnou a pokrájenou mrkev, fazolky a papriku, pak přidáme pokrájený pórek a nakonec pokrájenou cuketu. Dochutíme až nakonec solí, pepřem a sojovou omáčkou.
4
Do uvařené rýže vmícháme orestované maso i s výpekem, orestovanou zeleninu a promícháme. Podáváme ihned. Před podáváním můžeme posypat sýrem.
5
K zelenině můžeme přidat i houby (žampiony...), kukuřici, hrášek - vše dle vlastního výběru a chuti.