• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zeleninová polévka zdravě a chutně
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninová polévka zdravě a chutně

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninová polévka zdravě a chutně
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks brambory vetsi
    • 300
      g mražený hrášek
    • 300
      g mražený špenát
    • 1
      ks cibule
    • řapíkatý celer 1 rapik bez listu
    • 70
      g kroupy
    • 1
      lžička fenyklová semínka
    • bazalka cerstva, nekolik listku
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Kroupy propláchneme vodou a dáme do hrnce s cca 800 ml studené vody. Brambory nakrájime na kostky a přidáme ke kroupám, taktéž přidáme fenyklová semínka a cibuli nakrájenou nadrobno. Přivedeme k varu, po 15 minutách přidáme řapík celeru nakrájený nadrobno, špenát a hrášek. Vaříme dokud všechna zelenina není měkká, kdyby polévka byla přiliš hustá, můžeme přilít horkou vodu. Nakonec přidáme omyté lístky bazalky natrhané na kousky, osolíme, přilijeme cca 3 lžíce oleje, promícháme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninová stehýnka - zdravě a chutně

Zeleninová stehýnka - zdravě a chutně

Tvarohové kuličky - zdravě a chutně :-)

Tvarohové kuličky - zdravě a chutně :…

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva | 6. 1. 2012 10:16

    Mate pravdu, nejedna se o klasickou ridkou polevku. Nemusi se zahustovat a jak uvadim v receptu, kazdy si ji muze dodatecne rozredit podle gusta a dosolit se muze vzdycky (bujon nepouzivam). Ja ji delam jako jediny chod, je hodne syta. Jsem rada, ze chutnalo. :-)

  • Pavla | 5. 1. 2012 14:36

    Polévkou bych to nenazvala, spíš kaší a to jsem dolévala a dolévala a dolévala. Hrášku jsem dala míň a olej vyměnila za máslo a přidala česnek, který u nás ke špenátu neodmyslitelne patří a taky jsem ochucovala Magi bujonem. Jedl i můj chlap, takže dobrý ;-) :-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Zdravě i chutně Polévky Ostatní Dietní Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brambory Cibule Fenyklová semínka Kroupy Mražený hrášek Mražený špenát Panenský olivový olej Řapíkatý celer
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Balkánský salát

Balkánský salát

Pizza rohlíky

Pizza rohlíky

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou

Lehká jogurtová buchta s ovocem,…

Masovo-zeleninová rýže

Masovo-zeleninová rýže

Krémová polévka

Krémová polévka

Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Bezvaječný nepečený mangový…

Cibulovo-česnekové plátky

Cibulovo-česnekové plátky

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

27
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně
23
Rybí pomazánka od babičky
Rybí pomazánka od babičky
20
Boršč
Boršč
17
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
16
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Krampolova múza a moderátor Kašák: Svatba po několika měsících?!

Krampolova múza a moderátor Kašák: Svatba po několika měsících?!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Zeleninová polévka s rýží
Zeleninová polévka s rýží
Zeleninová polévka s ředkvičkovými listy
Zeleninová polévka s ředkvičkovými listy
Zeleninová polévka se šťovíkem a smetanou
Zeleninová polévka se šťovíkem a…
Zeleninová roláda
Zeleninová roláda
Zeleninová rýže
Zeleninová rýže
Zeleninová rýže s přírodním masem
Zeleninová rýže s přírodním masem
  • Recepty.cz
  • Zeleninová polévka zdravě a chutně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact