• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zeleninová polévka zdravě a chutně
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninová polévka zdravě a chutně

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninová polévka zdravě a chutně
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks brambory vetsi
    • 300
      g mražený hrášek
    • 300
      g mražený špenát
    • 1
      ks cibule
    • řapíkatý celer 1 rapik bez listu
    • 70
      g kroupy
    • 1
      lžička fenyklová semínka
    • bazalka cerstva, nekolik listku
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Kroupy propláchneme vodou a dáme do hrnce s cca 800 ml studené vody. Brambory nakrájime na kostky a přidáme ke kroupám, taktéž přidáme fenyklová semínka a cibuli nakrájenou nadrobno. Přivedeme k varu, po 15 minutách přidáme řapík celeru nakrájený nadrobno, špenát a hrášek. Vaříme dokud všechna zelenina není měkká, kdyby polévka byla přiliš hustá, můžeme přilít horkou vodu. Nakonec přidáme omyté lístky bazalky natrhané na kousky, osolíme, přilijeme cca 3 lžíce oleje, promícháme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninová stehýnka - zdravě a chutně

Zeleninová stehýnka - zdravě a chutně

Tvarohové kuličky - zdravě a chutně :-)

Tvarohové kuličky - zdravě a chutně :…

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva | 6. 1. 2012 10:16

    Mate pravdu, nejedna se o klasickou ridkou polevku. Nemusi se zahustovat a jak uvadim v receptu, kazdy si ji muze dodatecne rozredit podle gusta a dosolit se muze vzdycky (bujon nepouzivam). Ja ji delam jako jediny chod, je hodne syta. Jsem rada, ze chutnalo. :-)

  • Pavla | 5. 1. 2012 14:36

    Polévkou bych to nenazvala, spíš kaší a to jsem dolévala a dolévala a dolévala. Hrášku jsem dala míň a olej vyměnila za máslo a přidala česnek, který u nás ke špenátu neodmyslitelne patří a taky jsem ochucovala Magi bujonem. Jedl i můj chlap, takže dobrý ;-) :-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Zdravě i chutně Polévky Ostatní Dietní Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brambory Cibule Fenyklová semínka Kroupy Mražený hrášek Mražený špenát Panenský olivový olej Řapíkatý celer
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Napoleon řezy II.

Napoleon řezy II.

Italské kuře II.

Italské kuře II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Lehký těstovinový salát s cherry rajčátky

Lehký těstovinový salát s cherry…

Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Čokoládové muffiny s banánem

Čokoládové muffiny s banánem

Paštika z uzeného lososa

Paštika z uzeného lososa

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

202
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…
29
Hrnková dýňová roláda
Hrnková dýňová roláda
25
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
Smažená rýže se…
23
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami
21
Nixtamalizovaná kukuřice, základní recept
Nixtamalizovaná kukuřice…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Zeleninová polévka s rýží
Zeleninová polévka s rýží
Zeleninová polévka s ředkvičkovými listy
Zeleninová polévka s ředkvičkovými listy
Zeleninová polévka se šťovíkem a smetanou
Zeleninová polévka se šťovíkem a…
Zeleninová roláda
Zeleninová roláda
Zeleninová rýže
Zeleninová rýže
Zeleninová rýže s přírodním masem
Zeleninová rýže s přírodním masem
  • Recepty.cz
  • Zeleninová polévka zdravě a chutně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact