• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zeleninová polévka zdravě a chutně
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninová polévka zdravě a chutně

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninová polévka zdravě a chutně
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks brambory vetsi
    • 300
      g mražený hrášek
    • 300
      g mražený špenát
    • 1
      ks cibule
    • řapíkatý celer 1 rapik bez listu
    • 70
      g kroupy
    • 1
      lžička fenyklová semínka
    • bazalka cerstva, nekolik listku
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Kroupy propláchneme vodou a dáme do hrnce s cca 800 ml studené vody. Brambory nakrájime na kostky a přidáme ke kroupám, taktéž přidáme fenyklová semínka a cibuli nakrájenou nadrobno. Přivedeme k varu, po 15 minutách přidáme řapík celeru nakrájený nadrobno, špenát a hrášek. Vaříme dokud všechna zelenina není měkká, kdyby polévka byla přiliš hustá, můžeme přilít horkou vodu. Nakonec přidáme omyté lístky bazalky natrhané na kousky, osolíme, přilijeme cca 3 lžíce oleje, promícháme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninová stehýnka - zdravě a chutně

Zeleninová stehýnka - zdravě a chutně

Tvarohové kuličky - zdravě a chutně :-)

Tvarohové kuličky - zdravě a chutně :…

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva | 6. 1. 2012 10:16

    Mate pravdu, nejedna se o klasickou ridkou polevku. Nemusi se zahustovat a jak uvadim v receptu, kazdy si ji muze dodatecne rozredit podle gusta a dosolit se muze vzdycky (bujon nepouzivam). Ja ji delam jako jediny chod, je hodne syta. Jsem rada, ze chutnalo. :-)

  • Pavla | 5. 1. 2012 14:36

    Polévkou bych to nenazvala, spíš kaší a to jsem dolévala a dolévala a dolévala. Hrášku jsem dala míň a olej vyměnila za máslo a přidala česnek, který u nás ke špenátu neodmyslitelne patří a taky jsem ochucovala Magi bujonem. Jedl i můj chlap, takže dobrý ;-) :-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Zdravě i chutně Polévky Ostatní Dietní Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brambory Cibule Fenyklová semínka Kroupy Mražený hrášek Mražený špenát Panenský olivový olej Řapíkatý celer
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Dezert Pavlova

Dezert Pavlova

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Ovocný koláč se želatinou II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Smažená zelenina po italsku

Smažená zelenina po italsku

Citronový dort (řezy) s želé

Citronový dort (řezy) s želé

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Pohankové zeleninové placky

Pohankové zeleninové placky

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

Koláč s hruškovým / jablečným…

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

210
Dýňová tortila
Dýňová tortila
108
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
96
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
68
Salát se šunkou a vejci
Salát se šunkou a vejci
68
Bramborovo - rybí krokety
Bramborovo - rybí krokety

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Zeleninová polévka s rýží
Zeleninová polévka s rýží
Zeleninová polévka s ředkvičkovými listy
Zeleninová polévka s ředkvičkovými listy
Zeleninová polévka se šťovíkem a smetanou
Zeleninová polévka se šťovíkem a…
Zeleninová roláda
Zeleninová roláda
Zeleninová rýže
Zeleninová rýže
Zeleninová rýže s přírodním masem
Zeleninová rýže s přírodním masem
  • Recepty.cz
  • Zeleninová polévka zdravě a chutně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact