• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zeleninová polévka zdravě a chutně
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninová polévka zdravě a chutně

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninová polévka zdravě a chutně
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks brambory vetsi
    • 300
      g mražený hrášek
    • 300
      g mražený špenát
    • 1
      ks cibule
    • řapíkatý celer 1 rapik bez listu
    • 70
      g kroupy
    • 1
      lžička fenyklová semínka
    • bazalka cerstva, nekolik listku
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Kroupy propláchneme vodou a dáme do hrnce s cca 800 ml studené vody. Brambory nakrájime na kostky a přidáme ke kroupám, taktéž přidáme fenyklová semínka a cibuli nakrájenou nadrobno. Přivedeme k varu, po 15 minutách přidáme řapík celeru nakrájený nadrobno, špenát a hrášek. Vaříme dokud všechna zelenina není měkká, kdyby polévka byla přiliš hustá, můžeme přilít horkou vodu. Nakonec přidáme omyté lístky bazalky natrhané na kousky, osolíme, přilijeme cca 3 lžíce oleje, promícháme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninová stehýnka - zdravě a chutně

Zeleninová stehýnka - zdravě a chutně

Tvarohové kuličky - zdravě a chutně :-)

Tvarohové kuličky - zdravě a chutně :…

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva | 6. 1. 2012 10:16

    Mate pravdu, nejedna se o klasickou ridkou polevku. Nemusi se zahustovat a jak uvadim v receptu, kazdy si ji muze dodatecne rozredit podle gusta a dosolit se muze vzdycky (bujon nepouzivam). Ja ji delam jako jediny chod, je hodne syta. Jsem rada, ze chutnalo. :-)

  • Pavla | 5. 1. 2012 14:36

    Polévkou bych to nenazvala, spíš kaší a to jsem dolévala a dolévala a dolévala. Hrášku jsem dala míň a olej vyměnila za máslo a přidala česnek, který u nás ke špenátu neodmyslitelne patří a taky jsem ochucovala Magi bujonem. Jedl i můj chlap, takže dobrý ;-) :-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Zdravě i chutně Polévky Ostatní Dietní Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brambory Cibule Fenyklová semínka Kroupy Mražený hrášek Mražený špenát Panenský olivový olej Řapíkatý celer
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový žmolenkový koláč

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové

Ořešáci - ořechy v karamelu -…

Rybičková pomazánka II.

Rybičková pomazánka II.

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Avokádový krém

Avokádový krém

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Gratinovaný lilek a cuketa

Gratinovaný lilek a cuketa

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

96
Máslové řízky
Máslové řízky
95
Dýňová tortila
Dýňová tortila
78
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
70
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
50
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Legenda Ozzy Osbourne (†76): Příčina smrti odhalena!

Legenda Ozzy Osbourne (†76): Příčina smrti odhalena!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Zeleninová polévka s rýží
Zeleninová polévka s rýží
Zeleninová polévka s ředkvičkovými listy
Zeleninová polévka s ředkvičkovými listy
Zeleninová polévka se šťovíkem a smetanou
Zeleninová polévka se šťovíkem a…
Zeleninová roláda
Zeleninová roláda
Zeleninová rýže
Zeleninová rýže
Zeleninová rýže s přírodním masem
Zeleninová rýže s přírodním masem
  • Recepty.cz
  • Zeleninová polévka zdravě a chutně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact