Do vody dáme vařit kmín, masox a kořenovou zeleninu vaříme cca 20 minut. Připravíme středně tmavou jíšku z másla a hladké mouky, do které nakonec vmícháme celé vajíčko a vařečkou rozdělujme na malé kousky.
2
Tuto směs vmícháme do polévky a necháme krátce provařit, nakonec přidáme kadeřavou petrželku a můžeme přidat trochu másla na zjemění.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lojza
|20. 3. 2011 17:21
u nás těm nočkům z vaječné jíšky říkáme farářky
Zuzana
|2. 3. 2007 08:08
Této zavářce říkáme vaječná jíška a používáme do jakékoli zeleninové polévky. Vařím ji tak, že začnu vaječnou jíškou, kterou pak zaleju vodou a přidám ostatní suroviny jak je paní Hnízdilová uvádí v receptu. Ušetřím 1 hrnec.
Blanka Hnízdilová
|25. 1. 2007 13:30
No právě :-) dle fantazie, myslím, že všechno lze do polévky přidat, ale potom to není moc zdravé a je dobá i takto :-) každopádně zkusím ten recept rozšítit o tato doporučení :-)
jana ponáhlá
|25. 1. 2007 07:40
Já do jíšky s vajíčkem (vajíček dávám víc, tak 3-4, to podle množství jíšky) přidávám česnek, pepř, majoránku a sůl. Vše podle vlastní chuti.V každém případě tato zavářka do polévky je výtečná (i když ne zrovna moc zdravá).
pete
|24. 1. 2007 16:18
ještě jsem zapomněla, do uvařené polévky lze přidat i osmažený párek nebo jinou uzeninu
Anonym
|24. 1. 2007 15:45
tak téhle polévce doma říkame dvojjíšková, nejprve dělám jíšku do polévky a pak druhou s vajíčkem. Přidávám ještě pár lžic uvařené rýže, zeleninu do polévky, hovězí bujón a "zelené do polévky" ....petrželku.
englicka
|24. 1. 2007 11:32
jojo tak tohle nůže být dobrota....
Novotná
|24. 1. 2007 09:48
Tak tuhle polévku musím vyzkoušet, vmíchat vajíčko do jíšky jsem ještě nezkoušela. Už se těším.