u nás těm nočkům z vaječné jíšky říkáme farářky
Této zavářce říkáme vaječná jíška a používáme do jakékoli zeleninové polévky. Vařím ji tak, že začnu vaječnou jíškou, kterou pak zaleju vodou a přidám ostatní suroviny jak je paní Hnízdilová uvádí v receptu. Ušetřím 1 hrnec.
No právě :-) dle fantazie, myslím, že všechno lze do polévky přidat, ale potom to není moc zdravé a je dobá i takto :-) každopádně zkusím ten recept rozšítit o tato doporučení :-)
Já do jíšky s vajíčkem (vajíček dávám víc, tak 3-4, to podle množství jíšky) přidávám česnek, pepř, majoránku a sůl. Vše podle vlastní chuti.V každém případě tato zavářka do polévky je výtečná (i když ne zrovna moc zdravá).
ještě jsem zapomněla, do uvařené polévky lze přidat i osmažený párek nebo jinou uzeninu
tak téhle polévce doma říkame dvojjíšková, nejprve dělám jíšku do polévky a pak druhou s vajíčkem. Přidávám ještě pár lžic uvařené rýže, zeleninu do polévky, hovězí bujón a "zelené do polévky" ....petrželku.
jojo tak tohle nůže být dobrota....
Tak tuhle polévku musím vyzkoušet, vmíchat vajíčko do jíšky jsem ještě nezkoušela. Už se těším.