• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zeleninová polévka se zasmaženým vejcem
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninová polévka se zasmaženým vejcem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninová polévka se zasmaženým vejcem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • voda
    • masox
    • kořenová zelenina (Mrkev, celer, petržel, hrášek, růžičková kapusta, květák apod.)
    • kmín
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • máslo
    • hladká mouka
    • petrželka Kadeřavá

Postup přípravy receptu

1
Do vody dáme vařit kmín, masox a kořenovou zeleninu vaříme cca 20 minut. Připravíme středně tmavou jíšku z másla a hladké mouky, do které nakonec vmícháme celé vajíčko a vařečkou rozdělujme na malé kousky.
2
Tuto směs vmícháme do polévky a necháme krátce provařit, nakonec přidáme kadeřavou petrželku a můžeme přidat trochu másla na zjemění.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninová mísa s vejcem a slaninkou

Zeleninová mísa s vejcem a slaninkou

Krupičková polévka s vejcem

Krupičková polévka s vejcem

Květákovo-vločková polévka s vejcem

Květákovo-vločková polévka s vejcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lojza | 20. 3. 2011 17:21

    u nás těm nočkům z vaječné jíšky říkáme farářky

  • Zuzana | 2. 3. 2007 08:08

    Této zavářce říkáme vaječná jíška a používáme do jakékoli zeleninové polévky. Vařím ji tak, že začnu vaječnou jíškou, kterou pak zaleju vodou a přidám ostatní suroviny jak je paní Hnízdilová uvádí v receptu. Ušetřím 1 hrnec.

  • Blanka Hnízdilová | 25. 1. 2007 13:30

    No právě :-) dle fantazie, myslím, že všechno lze do polévky přidat, ale potom to není moc zdravé a je dobá i takto :-) každopádně zkusím ten recept rozšítit o tato doporučení :-)

  • jana ponáhlá | 25. 1. 2007 07:40

    Já do jíšky s vajíčkem (vajíček dávám víc, tak 3-4, to podle množství jíšky) přidávám česnek, pepř, majoránku a sůl. Vše podle vlastní chuti.V každém případě tato zavářka do polévky je výtečná (i když ne zrovna moc zdravá).

  • pete | 24. 1. 2007 16:18

    ještě jsem zapomněla, do uvařené polévky lze přidat i osmažený párek nebo jinou uzeninu

  • Anonym | 24. 1. 2007 15:45

    tak téhle polévce doma říkame dvojjíšková, nejprve dělám jíšku do polévky a pak druhou s vajíčkem. Přidávám ještě pár lžic uvařené rýže, zeleninu do polévky, hovězí bujón a "zelené do polévky" ....petrželku.

  • englicka | 24. 1. 2007 11:32

    jojo tak tohle nůže být dobrota....

  • Novotná | 24. 1. 2007 09:48

    Tak tuhle polévku musím vyzkoušet, vmíchat vajíčko do jíšky jsem ještě nezkoušela. Už se těším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kmín Kořenová zelenina Máslo Masox Petrželka Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory

Kuřecí roláda se špenátem

Kuřecí roláda se špenátem

Výborná omáčka na špagetky

Výborná omáčka na špagetky

Studentské rychlolangoše

Studentské rychlolangoše

Špagety z pánve

Špagety z pánve

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Čokoládový krém II.

Čokoládový krém II.

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

94
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
65
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
63
Chia dezert z červeného pomeranče
Chia dezert z červeného…
49
Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s krémem a…
28
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Zeleninová polévka se zasmaženým vejcem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact