hrst
šťovík
(listy) nebo špenát nebo zelené byliny
1
lžíce
hladká mouka
1
l
zeleninový vývar
petrželka
tymián
šalvěj
2
ks
žloutek
150
ml
smetana
sladká nebo zakysaná podle chuti
sůl
na dochucení
pepř mletý
na dochucení
vařené brambory
k podávání
Postup přípravy receptu
1
Na másle zpěňte najemno pokrájenou cibulku, česnek, mrkev a okurku, pokrájenou na kostičky. Přidejte jemně nakrájený šťovík a vše krátce poduste. Zaprašte hladkou moukou, osmažte a zalijte vývarem. Uveďte do varu a do vařící polévky přidejte nasekanou petrželku, špetku tymiánu a šalvěje a ještě krátce povařte.
2
Do odstavené polévky vmíchejte žloutky rozšlehané ve smetaně, dochuťte a podávejte s bramborami vařenými ve slupce.