zelenina – rajčata, paprika, brambory a cibule. Dle chuti a toho, co máme zrovna doma. Pak můžeme přidat i další zeleninu, ale doporučuji menší množství, aby chutí nepřebila papriku s rajčetem.
3
Zeleninu nakrájíme a dáme vařit společně s bobkovým listem a dle chuti osolíme. S množstvím vody to nepřehánějte, měla by tak akorát stačit na všechnu zeleninu, nesmí v ní moc plavat, pak by byl zeleninový vývar příliš řídký bez chuti. Cibuli nakrájejte na srpečky, není nutné krájet na malé kousky.
4
Po uvaření doměkka vyndáme bobkový list a část polévky rozmixujeme, aby polévka zhoustla – kdo má rád jemnou hustou polévku, může rozmixovat vše. Polévku odstavíme a zamícháme do ní kyselou smetanu. Dle chuti případně ještě dosolíme a podáváme.
5
Smetanu můžete dát v menším množství a nízkotučnou, pak je polévka i celkem dietní.