Na másle s olejem osmažíme na kolečka pokrájený pórek, hrubě nastrouhanou mrkev a na plátky pokrájený řapíkatý celer. Přidat můžeme i kousek květáku či brokolice, trochu hub nebo bramboru na kostičky pokrájenou. Ke konci smažení do částečného změknutí zeleniny přihodíme rozvonět i rozmačkaný česnek, pak zeleninu zalijeme vývarem a vaříme do změknutí zeleniny.
2
Mezitím si připravíme zavářku, kterou můžeme udělat i na malé cibuli místo na nasekaném větším stroužku česneku, ale to záleží pouze na naší chuti. Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět nesekaný česnek nebo drobně pokrájenou cibuli. Přidáme rozdrobené droždí, které necháme zvolna rozpustit a osmažit. Pak přidáme vejce, které osolíme a opepříme a za stálého míchání necháme srazit.
3
Když máme zeleninu v polévce uvařenou, přidáme do polévky zavářku a promícháme.
Na talířích můžeme polévku dozdobit nasekanou petrželovou natí nebo mladými lístky řapíkatého celeru či pažitkou.