l
zeleninový vývar
(i z kostky, pokud možno v biokvalitě)
100
g
kuskus
300
g
mangold
200
g
zelené fazolky
Postup přípravy receptu
1
Fenykl, cuketu, fazolky a mangold opláchněte a zbavte tvrdých a poškozených částí. Brambory oloupejte. Fenykl nakrájejte na tenké skrojky, cukety na plátky a mangold nasekejte nadrobno. Brambory také nakrájejte na drobné kousky.
2
Vývar uveďte v hrnci do varu, vsypte brambory a fazolky, zlehka povařte asi 10 minut. Přidejte zbylou zeleninu, povařte ještě 5 minut. Pažitku nakrájejte, kuskus promíchejte s 1 lžící soli a přelijte v misce horkou vodou, aby zvláčněl. Sceďte, přidejte do polévky, dochuťte, posypte pažitkou a podávejte.