Brambory oloupeme a nakrájíme na menší hranolky. Vložíme je do horké vody a vaříme doměkka. Potom je scedíme a polovinu vody si zachytíme. Zelí důkladně očistíme, pokrájíme na silnější proužky a dáme vařit zhruba do 1/2 litru vody. Přibližně 5 minut jej povaříme a poté přidáme mraženou zeleninovou směs. Vše povaříme společně asi 10 minut, přidáme uvařené brambory spolu s polovinou vody, ve které se vařily. Polévku dochutíme a nakonec přidáme rozšlehaná vejce, která necháme v polévce srazit.
Jak tu již někdo psal, zeleninu jsem podusil na másle, pak nalil vroucí vodu a brambory. Vařil do změkčení, přidal masox a trošku podravky, sůl a pepř a polévka je na světe.
!
|11. 8. 2011 14:01
no tak jestli jste vegetaríáni tak možmná :D :D :D :D
:-| :-| :-| :-D :-D :-D :-D
Vařim
|11. 8. 2011 14:00
Já to vářím jinak je mi 16 a vářím hodně dobře chci být šef kuchařka podle mě to vařte takhle:
do prázdného hrnce dám máslo potom na to z mraženou zeleninu a trochu jí posmažim přidám brambory a hned vařící vodu vařim aby brambory změkli přidám vajíčko masox a sóju podle chuti a hotovo!! :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-* :-* :-* :-* :-* ať vám chutná dobrou chuť!!! :-* :-* :-* :-*
Martina
|11. 8. 2011 13:53
jo a ještě něco vždycky tam dám vajíčko ať je to jaká koliv polívka kromě gulášová atd.a min.sojóvky ;) zkuste uvydíte :D :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
Martina
|11. 8. 2011 13:49
Já jsem 13ti letá holka která vařila už hodně polívek ale zeleninovou 1.vždycky sem nechala na vaření svůj instinkt že hlad je nej kuchař a povedli se ale vždycky se na nějakym receptu podržim tady a je to vždycky nejlepšíí mňam :D ;-) ;-) ;-) ;-)
Kalić
|10. 9. 2007 17:13
Já tedy musím říct, že jsem tuto polévku vařil poprvé v životě, ale celá rodina si moc pochutnala.Na konci jsem polévku ochutil Harmonií chuti od Vitany a ta tomu dodala tu báječnou chuť.Mňam mňam :)
Tereza Jarčušková
|27. 4. 2006 07:10
Jitka, ak u nás poviem, že urobím zeleninovú polievku, tak každý vie, že bude z miešanej zeleniny, teda viac druhov. A na tom, či sú tam zemiaky, halušky , rozšľahané vajíčka alebo iná závarka nezáleží. Inak to bude zemiaková, kapustová, kelová, tekvicová, atď. Je zaujímavé, ako ten istý názov skrýva niekedy dosť odlišné jedlo : )))
Jitka Malinová
|26. 4. 2006 14:53
U nás se zeleninová říká polévce, ve které je jen zelenina ( bez tuku a bez brambor), ať už mražená, nebo čerstvá. Je jasné, že pojem "zeleninová" v sobě skrývá mnoho variant.
Tereza Jarčušková
|26. 4. 2006 14:34
Súhlasím so Zdenkou. Ja najprv orestujem na troške oleja narezanú cibuľu, pridám mletú papriku, alebo kari , zamiešam, zalejem vodou a pridávam zeleninu ako Zdenka, teda podľa doby varu. Niekedy použijem zemiaky, niekedy krupicové halušky.
Zdena z JM
|26. 4. 2006 13:20
Postup mi přijde zbytečně složitý.Já vařím zeleninovou polévku tak,že do vařící vody nebo vývaru přidávám zeleninu postupně podle toho,jak dlouho se vaří.V tomto případě bych dala zelí,potom brambory a nakonec mraženou zeleninovou směs.
Silvia Hartlová
|26. 4. 2006 10:19
Babička do zeleninové polévky přidává kari koření. Když to nechci tolik ostré, tak dám jenom muškátový květ a ždibet pepře.
zuzana R
|26. 2. 2006 19:17
zkusila jsem vas recept a neco tomu chybi neni to njak extra