g
mladý zelený chřest
(očištěný a uvařený 7 minut v osolené vodě)
1
ks
pórek
1
stroužek
česnek
50
g
sušená rajčata
(naložená v oleji)
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Mouku promíchejte s 1 lžičkou soli. Smíchejte droždí, cukr a 100 ml vlažné vody a směs přilijte k mouce. Zpracujte na hladké těsto a nechte asi 30 minut kynout. Ještě jednou prohněťte, tence vyválejte a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Těsto potřete směsí sýrů a smetany a poklaďte kousky chřestu, kolečky dobře propláchnutého pórku, česnekem nakrájeným na plátky a okapanými rajčaty. Osolte, opepřete a asi 25 minut pečte, až těsto zezlátne a zpevní.