Jasmínovou rýži uvaříme dle návodu - můžeme ji 30 minut předem namočit do studené vody, pro delší zrna.
3
Zeleninová pánev:
4
Nejdříve pořádně opláchneme a zpracujeme veškerou zeleninu:
5
- cibule - nakrájíme na středné velké kostičky,
6
- celer, paprika, rajčata - nakrájíme na kostičky o podobné velikosti jako cibule,
7
- pórek - nakrájíme na kolečka, která následně ještě min. přepůlíme,
8
- žampiony - nakrájíme na tenčí plátky, které ještě 2x přeřízneme.
9
Vepřovou pečeni omyjeme, osušíme a následně nakrájíme na tenké nudličky. Nudličky osolíme a opepříme.
10
V pánvi rozehřejeme trochu oleje, na který vložíme vepřovou pečeni. Přidáme trochu sojové omáčky. Až se maso zatáhne, přidáme cibuli a zalijeme trochou sojové omáčky a přidáme sůl a pepř. Po chvíli přidáme do směsi celer, aby nám změkl. Opět přidáme trochu sojové omáčky se solí a pepřem. Necháme chvíli povařit, aby nám změkl celer. Následně postupně přidáme papriku a rajčata, vždy s trochou sojové omáčky, solí a pepřem. Nakonec přidáme pórek a žampiony, promícháme a chvíli povaříme.
11
Sojové omáčky přidáváme vždy jen trochu. Není třeba z ní vytvářet omáčku, to udělá zelenina (hlavně rajče) sama. Stačí jen, aby byla zelenina vždy lehce zabarvená od sojové omáčky. Sůl a pepř také přidáváme dle našeho zdravotního stavu a chuti. Pokud přidáme pepř pokaždé, bude mít jídlo nakonec příjemně pikantní chuť.
12
Servírování:
13
Rýži vložíme na talíř a zeleninovou pánví ji zalijeme, aby mohl strávník rychleji a lépe promíchat zeleninu s rýží.