• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zeleninová óda na Remosku
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninová óda na Remosku

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninová óda na Remosku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • červená řepa
    • celer
    • petržel
    • kapusta
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      lžička koření - adžika
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička mořská sůl
    • 1
      lžíce mořské řasy nejsou nutné
    • parmazán na posypání

Postup přípravy receptu

1
Zeleniny by mělo být od všeho přibližně stejně.
2
Očistíme brambory, nakrájíme na kostky cca 1x1x2 cm a necháme v míse s vodou pustit přebytečný škrob.
3
Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu (růžičky kapusty ponecháme celé).
4
Brambory slijeme a se zeleninou nasypeme do Remosky, přidáme na silnější plátky nakrájený česnek, osolíme 1/2 množství soli, okořeníme a promícháme kroužením Remosky (jako zlatokopové se sítem).
5
Zalijeme olejem, ještě 1x promícháme a pečeme asi 1 hodinu; po 1/4 lehce obrátíme vařečkou. Nepodléváme vodou!
6
Připravíme řasy dle návodu (liší se podle typu řas), 10 minut před koncem pečení dosolíme a přidáme řasy a znovu promícháme.
7
Na talíři navrch jemně strouhneme Parmezán, který zeleninu krásně provoní.
8
Takto připravená zelenina si podrží svou chuť, získá krásnou kůrku na povrchu a závěrečné dosolení ji náležitě zpikantní podobně jako bramborové lupínky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémová zeleninová polévka

Krémová zeleninová polévka

Rychlá zeleninová směs se slaninou

Rychlá zeleninová směs se slaninou

Zeleninová polévka se šťovíkem a smetanou

Zeleninová polévka se šťovíkem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela Burdová | 15. 5. 2008 13:31

    Remoska je ještě někde v krabicích (stěhování), tak jsem to všechno dala do pekáče a do horkovzdušné trouby na 200°C. Taky jsem neměla růžičkovou kapustu, tak jsem použila mrkev. Adžiku jsem nahradila Sweet chilli sauce od Thai Pride, protože to máme rádi pálivé. Řasy jsem vynechala, neb tomu moc nefandíme. A jediné, co musím dodat, je, že je to dokonalé, zkráka éňo ňéňo :-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Červená řepa Česnek Kapusta Koření - Adžika Mořská sůl Mořské řasy Olivový olej Parmazán Petržel
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Kuřecí nudličky na nivě

Kuřecí nudličky na nivě

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

Krkovička po cigánsku

Krkovička po cigánsku

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Těstoviny po Italsku

Těstoviny po Italsku

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

13
Ořechové banánky
Ořechové banánky
13
Klasické lečo
Klasické lečo
12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
11
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …
11
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s brokolicovou…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Zeleninová galetka
Zeleninová galetka
Zeleninová letní polévka s těstovinovou rýží
Zeleninová letní polévka s těstovinovou…
Zeleninová mísa s vejcem a slaninkou
Zeleninová mísa s vejcem a slaninkou
Zeleninová omáčka se smetanou
Zeleninová omáčka se smetanou
Zeleninová omeleta
Zeleninová omeleta
Zeleninová pánev
Zeleninová pánev
  • Recepty.cz
  • Zeleninová óda na Remosku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact