• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zeleninová óda na Remosku
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninová óda na Remosku

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninová óda na Remosku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • červená řepa
    • celer
    • petržel
    • kapusta
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      lžička koření - adžika
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička mořská sůl
    • 1
      lžíce mořské řasy nejsou nutné
    • parmazán na posypání

Postup přípravy receptu

1
Zeleniny by mělo být od všeho přibližně stejně.
2
Očistíme brambory, nakrájíme na kostky cca 1x1x2 cm a necháme v míse s vodou pustit přebytečný škrob.
3
Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu (růžičky kapusty ponecháme celé).
4
Brambory slijeme a se zeleninou nasypeme do Remosky, přidáme na silnější plátky nakrájený česnek, osolíme 1/2 množství soli, okořeníme a promícháme kroužením Remosky (jako zlatokopové se sítem).
5
Zalijeme olejem, ještě 1x promícháme a pečeme asi 1 hodinu; po 1/4 lehce obrátíme vařečkou. Nepodléváme vodou!
6
Připravíme řasy dle návodu (liší se podle typu řas), 10 minut před koncem pečení dosolíme a přidáme řasy a znovu promícháme.
7
Na talíři navrch jemně strouhneme Parmezán, který zeleninu krásně provoní.
8
Takto připravená zelenina si podrží svou chuť, získá krásnou kůrku na povrchu a závěrečné dosolení ji náležitě zpikantní podobně jako bramborové lupínky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémová zeleninová polévka

Krémová zeleninová polévka

Rychlá zeleninová směs se slaninou

Rychlá zeleninová směs se slaninou

Zeleninová polévka se šťovíkem a smetanou

Zeleninová polévka se šťovíkem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela Burdová | 15. 5. 2008 13:31

    Remoska je ještě někde v krabicích (stěhování), tak jsem to všechno dala do pekáče a do horkovzdušné trouby na 200°C. Taky jsem neměla růžičkovou kapustu, tak jsem použila mrkev. Adžiku jsem nahradila Sweet chilli sauce od Thai Pride, protože to máme rádi pálivé. Řasy jsem vynechala, neb tomu moc nefandíme. A jediné, co musím dodat, je, že je to dokonalé, zkráka éňo ňéňo :-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Červená řepa Česnek Kapusta Koření - Adžika Mořská sůl Mořské řasy Olivový olej Parmazán Petržel
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky

Halušky

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Lívance II.

Lívance II.

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Květákový salát (nejen) s vejci

Květákový salát (nejen) s vejci

Guláš

Guláš

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

33
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
29
Kozí (beraní) rohy - sterilované
Kozí (beraní) rohy -…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
16
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Hvězda seriálu Polabí Aneta Kernová: Debut v New Yorku!

Hvězda seriálu Polabí Aneta Kernová: Debut v New Yorku!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Zeleninová galetka
Zeleninová galetka
Zeleninová letní polévka s těstovinovou rýží
Zeleninová letní polévka s těstovinovou…
Zeleninová mísa s vejcem a slaninkou
Zeleninová mísa s vejcem a slaninkou
Zeleninová omáčka se smetanou
Zeleninová omáčka se smetanou
Zeleninová omeleta
Zeleninová omeleta
Zeleninová pánev
Zeleninová pánev
  • Recepty.cz
  • Zeleninová óda na Remosku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact