Lilky si nakrájíme na plátky asi 1 cm široké a klademe do pekáčku. Potřeme trochou oleje a dáme do rozehřáté trouby na 10-12 minut. Rajčata nakrájíme na stejně široké plátky a poklademe na lilek. Nakrájíme mozzarellu a dáme navrch rajčat. Polejeme ještě trochou oleje a dáme zpět do trouby na 8-10 minut.
2
Vyndáme z trouby, položíme na talíř ve třech vrstvách (lilek, rajče, sýr, lilek, rajče, sýr, atd.) posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s celozrnným chlebem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Simča Sládková
|6. 10. 2006 10:46
Nejen že pustí vodu, ale hlavně se vylouhuje hořčina, která zvláště u větších kusů často kazí chut. Takže tak jak psala Zuzka - nasolit, naskládat, nechat opotit a pak slít a nejlépe i opláchnout (to dělám na cedníku proudem studené vody) a osušit.
Michaela Atherton
|28. 5. 2006 12:35
diky za tip!
Zuzka Bettelli
|16. 5. 2006 15:37
Jestli muzu, dala bych jednu radu. Vzhledem k tomu, ze lilek je hodne vodnaty, je lepsi nakrajet ho na platky, rozprostrit na plech ( plech trochu naklonime) a posypat hrubou soli. Necha se ulezet par hodin. Timto zpusobem lilek vypusti prebytecnou vodu.