l
zelenina
mix (mrkev, celer, kapusta, brokolice, květák...) HRNEK
60
g
máslo
4
stroužek
česnek
3 stroužky na plátky+1 rozertřený
1
kostka
masox
nebo sůl a pepř
2
lžíce
hladká mouka
1
l
horká voda
cca
1
ks
rohlík
-starší,pokrájený na kostičky
Postup přípravy receptu
1
Zeleninu můžeme použít čerstvou i mraženou, přibližně půllitrový hrnek. Máslo (kousek si necháme na osmažení krutonů) si rozpustíme v hrnci, nasypeme zeleninu, česnek na plátky a orestujeme. Pak jí zaprášíme moukou, zamícháme a též orestujeme. Do hrnce přilijeme asi litr vařící vody, promícháme a necháme přibližně 15 minut povařit s kostkou bujonu nebo osolíme a opepříme (dle chuti). Když je zelenina měkká, přidáme ještě jeden utřený stroužek česneku, zamícháme a podáváme s krutony osmaženými na másle.
2
Krutony: Rohlíky pokrájené na kostičky si na rozpuštěném másle za stálého míchání osmažíme dozlatova.
Opraveno, díky, způsobuje to absence mezer po čárkách.
Irča
|9. 8. 2011 17:40
Já dělala z čerstvé zeleniny z políčka a polívčička byla výborná. Dokonce jsem přidala i plátky čerstvých houbiček. Jen ty písmenka v receptu by se nemusela schovávat za obrázkem.
Pavla
|6. 6. 2011 19:32
pouzila jsem mrazenou babiccinu smes, polevka byla tak moc dobra, ze si i nase vybirave deti dvakrat pridavaly, dekuji, zaradila se do naseho jidelnicku oblibenych jidel :-)